Юлія Бойко: філолог - той, хто опануває мистецтво слова та перетворює його на свій професійний інструмент

17 червня 2022 року

 Вибір професії – це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше – перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях та крокувати ним. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Кожен відчуває, що йому легше «дається» і, отже, чому зможе присвятити життя. І тут найважливіше – не схибити.

 Наша співрозмовниця  обрала любов до слова (адже саме так перекладається філологія), бо хоче займатися цим все своє життя. Отож, поспілкуємось.

 

 Юліє, розкажіть нам, будь ласка, про себе?

 

  Я, Бойко Юлія, закінчила Добрянську ЗОШ І – ІІІ ст. Уманьського району, Черкаської області.

 

  – Звідки дізналися про НУБіП України і чим наш заклад привернув Вашу увагу?

 

  Про НУБІП України дізналася, насамперед, з відгуків друзів, які вже тут навчаються, переглядала інформацію в соціальних мережах, на офіційному сайті. З університетських новин зазначила для себе надзвичайно вагомі фактице і широкий спектр спеціальностей, і можливість навчатися на двох спеціальностях одночасно, наявність програми подвійних дипломів. Це освітній заклад, який плекає під своїм крилом інтелектуальну, творчу та креативну молодь, котра, попри усі перепони, має змогу належним чином розкрити свій науковий та особистісний потенціал. НУБіП України слугує наочним прикладом того, що не існує ніяких перепон окрім тих, у які ти сам повірив.
  Вже протягом року постійно слідкую за студентським життям в університеті, відслідковую відгуки щодо навчання. Як майбутню студентку та активну особистість, неабияк зацікавили спортивні змагання між факультетами, творчі конкурси, які сприяють кращому зануренню в студентське життя та допомагають розвивати таланти, а ще знайти нових друзів. Загалом, я впевнена, що мій вибір університету буде вдалим. Всі ці переваги вплинули на мій вибір НУБіП України з-поміж решти вузів.

 

  – Чому вибрала спеціальність «Філологія» на гуманітарно-педагогічному факультеті?

 

  Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. А гуманітарно-педагогічний факультет, очолюваний деканом Інною Савицькою, є одним з провідних факультетів. Мені завжди легко давалося вивчення іноземних мов, з дитинства мрію багато подорожувати, пізнавати і відкривати для себе світ. А для захоплюючих подорожей необхідно налагоджувати комунікацію. У 21 столітті нікого не здивувати розмовною іноземною мовою, тим більше, англійською. Перспективна спеціальність "Філологія" дозволить мені стати гарним мовником-перекладачем, дасть можливість подорожувати світом, спілкуватись з людьми в різних країнах, мати гарну професію, що дозволить реалізувати себе, насамперед, в Україні.
  Після закінчення навчання сподіваюся набути навичок міжнародного спілкування, накопичити досвід знаннями щодо культури та історії інших країн.

 

  – Ким бачиш себе у майбутньому?

 

  Насамперед, бачу впевненим в собі, освідченим, з великим багажем знань фахівцем, перед яким відкриті багато дверей іноземних фінансових, туристичних компаній. Мрію в майбутньому доносити справжні європейські цінності до українського суспільства.
  Бачу себе мудрою, щасливою людиною, котра насолоджується кожною миттю життя. Впевнена, що здобута освіта дозволить почуватися мені конкурентоспроможною на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними університетами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішною у швидкозмінному світі.
  Наостанок нашої розмови хочу сказати тим, хто ще вагається з вибором університету: «НУБіП України – найкраща путівка в життя! А висококваліфікований науково-педагогічний персонал університету допоможе Вам обрати шлях до омріяних висот та успішного майбутнього!»

 

  – Дякуємо, Юліє! Хочеться побажати Вам успіхів і реалізації планів та мрій на елітному факультеті НУБІП України!

 

Розмову у дистанційному режимі вела
Тетяна Кичкирук,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook