Бакалаври-міжнародники завершують перший курс навчання практичними заняттями

16 червня 2022 року

 Швидко промайнув такий очікуваний перший рік студій у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, в тому числі й для студентів спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету. Успішно складено заліки, іспити, літо у розпалі і зовсім близькими є перші студентські канікули.

Проте не забуваймо й про практичну складову нашої підготовки як фахівців-міжнародників. Навчальним планом освітньої програми передбачено не одну практику на закріплення теоретичних знань конкретними навичками оволодіння спеціальністю. На першому курсі цьому вже не перший бакалаврський рік сприяє навчально-ознайомча краєзнавча практика, що вона має додати студентам-міжнародникам практичних знань щодо вітчизняного та світового крає-, а відтак й країнознавства, поширити їх наукові та світоглядні обрії.
Цього року згідно із наказом № 665 «С» від 13-го 06., відповідно до робочого навчального плану бакалаврів-першокурсників освітньо-професійної програми спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» направлено на навчально-ознайомчу практику у, - як це вже звично відбувається останніми роками, - дистанційному режимі. Цим же наказом встановлено бази практики, визначено її керівників та терміни. Практичні заняття відбуватимуться 14 – 24 червня.
Не забуваймо, що студенти працюють ось вже майже півроку в умовах війни із північним агресором, що безумовно надає їхнім студіям надзвичайної додаткової зосередженості й відповідальності, а кафедрі і безпосереднім керівникам заходів необхідно сумлінно враховувати всі обставини, що вони склались на цей час за умов воєнного стану. З приємністю відзначимо, що цього свідомі і студенти і навчально-педагогічний склад кафедри міжнародних відносин і суспільних наук.
На виконання плану заходів та п. 4 наказу вже 14 червня керівником дистанційної навчально-ознайомчої краєзнавчої практики було проведено настановче заняття: практикантів зокрема ознайомлено й проконсультовано з усіх актуальних питань її організації та проведення.

     

А 15 червня на базі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук відбулась запланована інтернет-конференція «Краєзнавство України: історія, сьогодення, погляд у майбутнє».
Отже, практику успішно розпочато, а навчання триває, про її подальший хід та підсумки ми інформуватимемо у наступних повідомленнях.

 

 

 

Керівник дистанційної навчально-ознайомчої краєзнавчої практики
кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
Сергій Асатуров

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook