В університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку фінансового забезпечення агропродовольчого виробництва в Україні»

16 жовтня 2014 року

     Підсумки науково–дослідної діяльності за 2014 рік кафедри фінансів і кредиту університету були представлені 13-14 жовтня на Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку фінансового забезпечення агропродовольчого виробництва в Україні», яка проходила на базі нашого вишу.

      Проблема, що обрана для обговорення на цьогорічній конференції, є досить актуальною. У складних економічних умовах, викликаних подіями на Сході країни, зміною каналів реалізації продукції, високими темпами інфляції, дефіцитом бюджету, фінансування аграрного сектору ускладнюється та суттєво зменшуються обсяги державної підтримки його. Для вирішення цього питання мають бути задіяні всі внутрішні джерела і активізовані зовнішні. Власне це і стало предметом обговорення на конференції.

      У її роботі взяли участь більше 100 учасників. Серед них були представники Міністерства аграрної політики і продовольства України, Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Ліги страхових організацій України, банківських установ, страхових компаній, аграрних підприємств, викладачі, аспіранти і докторанти 8 вищих навчальних закладів України і Польщі.

     Конференцію урочисто відкрив перший проректор Ігор Ібатуллін, який зазначив: проблему нормального фінансового забезпечення аграрних підприємств не вирішити, якщо не реформувати їх фінансові відносини з фінансовими партнерами. Саме тому тематика науково-практичної конференції є досить актуальною, а сама конференція має стати майданчиком для конструктивного обговорення даної проблеми.

 

     З вітальним словом до учасників конференції звернувся також директор ННІ бізнесу Анатолій Діброва. За його словами, сам факт обрання проблематики розвитку фінансового забезпечення агропродовольчого виробництва свідчить про розуміння колективом кафедри фінансів і кредиту необхідності удосконалення системи фінансового забезпечення стратегічно важливої галузі України.

     Конференція пройшла на високому науково-теоретичному рівні у формі дискусій з поміркованою полемікою. За її результатами опубліковано збірник наукових праць та підготовлені і схвалені рекомендації щодо поліпшення фінансового забезпечення агропродовольчого виробництва в Україні.

       

 Любов Худолій,
завідувач кафедри фінансів і кредиту,
доктор економічних наук, професор

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook