Кафедра технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика

Співпраця та міжнародна діяльність

      Міжнародна діяльність кафедри спрямована на розвиток зовнішніх зв’язків та розширення контактів із закордонними колегами, встановлення партнерських стосунків.
         Основні напрями міжнародної діяльності кафедри:
1. Підвищення міжнародного рейтингу, популяризація діяльності університету, факультету та кафедри за межами України через збільшення обсягів  англомовної друкованої інформації (збільшення публікацій у міжнародних виданнях, що цитуються у базах Scopus та WoS; рецензування статей в іноземних журналах).
2. Організація та участь науковців, студентів у міжнародних конференціях, симпозіумах, тренінгах тощо, а саме:
       стажування з метою підвищення кваліфікації;
       щорічна участь у міжнародних виставках;
       виступи на міжнародних конференціях;
       участь у міжнародних проектах, грантах.
3. Поширення взаємовигідних зв’язків з міжнародними професійними організаціями, компаніями, що займаються питаннями зберігання та переробки продукції рослинництва.
4. Організація міжнародних зустрічей в т. ч. і в режимі он-лайн із викладачами провідних закордонних університетів, спеціалістами – представниками провідних компаній з питань зберігання та переробки продукції рослинництва.
Зустріч науково-педагогічних працівників, студентів з новатором-винахідником, відомим спеціалістом
  у галузі післязбиральної доробки зерна, автором 30 патентів на винахід Леонідом Фадєєвим, 2020 р.
За участю представників фірми “VolWest Innovation” проведено семінари для НПП кафедри та студентів
    Науково-педагогічні працівники кафедри активно співпрацюють з рядом провідних університетів світу. Співпраця полягає у виконанні спільних проектів, виданні навчальної, методичної літератури та наукових статей. Це співпраця з університетами: Nottingham (Велика Британія), університетом ім. Гумбольта (Німеччина), університетом м. Гент (Бельгія), університетом прикладних наук Вайнштефан – Трисдорф (Німеччина), університетом землеробства імені Гуго Калатая м. Краків (Польща).
   З нагоди 100-річчя від дня народження засновника кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва, доктора с.-г. наук, професора Б. В. Лесика 1-3 червня 2015 року була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Зберігання та переробка продукції рослинництва: освіта, наука, інновації».
Учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Зберігання та переробка продукції рослинництва: освіта, наука, інновації» присвяченій 100-річчю від дня народження засновника кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва, доктора с.-г. наук, професора Б.В. Лесика, 2015 рік
     26 червня 2018 року  відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у виробництві, зберіганні та переробці продукції рослинництва», присвячена 50-річчю створення кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика і 120-річчю НУБіП України. У роботі конференції прийняли участь понад 120 учасників. Серед них – депутат Верховної ради, викладачі, вчені, фермери, представники бізнесу, медіа, аспіранти, студенти. Учасники конференції представляли різні регіони України та країни Європи, зокрема, з університету прикладних наук Wiehenstephan-Triesdorf (Німеччина), університету Хоф, (Німеччина), Університету Бристоля, Інституту композиційних матеріалів (Великобританія), з Данії та Польської академії наук в Україні (Польща).
Учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Інновації у виробництві, зберіганні та переробці продукції рослинництва», присвяченої 50-річчю створення кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика і 120-річчю НУБіП України, 2018 рік
      У 2021 р. налагоджено співпрацю з провідною європейською компанією Milliken ЕuropeBVBA (Бельгія), яка займається удосконаленням виробництва полімерних багатошарових рукавів для зберігання зерна. Така технологія поширена і досить ефективна, користується попитом у господарствах, що займаються зберіганням зерна. Дослідження, які провели фахівці компанії дозволили отримати полімерні матеріали для рукавів із покращеними функціональними властивостями, порівняно із тими, які є сьогодні на ринку. Однак, для того щоб запустити промислове виробництво таких рукавів компанії необхідно провести їх дослідження із зерном різних культур та різної початкової якості. На сьогодні науковці кафедри (к.с.-г.н. Насіковський В.А. та к.с.-г.н. Ящук Н.О.) успішно проводять експериментальні дослідження.
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook