Кафедра технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика

Основні публікації

       За останні 5 років співробітниками кафедри видано 15 навчальних посібників, 60 методичних вказівок, понад 200 статей, з них – 25 індексуються у базах Scopus та WoS, підготовлено 5 монографії, розроблено та гармонізовано 10 стандартів, одержано 5 патентів, 4 авторських свідоцтва, 25 навчальних сертифікованих електронних курсів, ефективно впроваджується система дистанційної освіти.
Основні видання кафедри за останні 5 років
     Успішному вивченню студентами програмного матеріалу з дисциплін, що читаються на кафедрі сприяє застосування викладачами активних форм та методів навчання, модульно-рейтингового контролю знань. Детальніше з основними публікаціями НПП кафедри можна ознайомитися за посиланням https://nubip.edu.ua/node/1106/3.
За час роботи кафедри її співробітники видали 8 підручників, 50 посібників, понад 180 методичних вказівок, розробили 28 сертифікованих електронних навчальних курсів, підготували 3 доктори та 70 кандидатів наук, понад 1000 дипломників і більше, ніж 150 магістрів.
        
 
 
Підручники, навчальні посібники та монографії:
1. Скалецька Л. Ф.,Подпрятов Г. І. Біохімічні зміни продукції рослинництва при її зберіганні та переробці. Центр інформаційних технологій, м. Київ, 2010 р. – 287 c.
2. Л.Ф. Скалецька, Г.І. Подпрятов, О.В. Завадська Основи наукових досліджень зі зберігання та переробки продукції рослинництва. Навчальний посібник. – К.: «Центр інформаційних технологій», 2010. – 218 с.
3. Сич З. Д., Федосій І. О., Подпрятов Г. І. «Післязбиральні технології доробки овочів для логістики і маркетингу». – 2010. – 451 с.
4. Подпрятов Г. І. Скалецька Л. Ф. Сеньков А. М. «Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К.: ЦП Компринт, 2010 р. – 544 c.
5. Подпрятов Г. І., Войцехівський В. І., Мацейко Л.М., Рожко В.І. Основи стандартизації, управління якістю та сертифікація продукції рослинництва: Посібник. – К.: Терен, 2011. – 744 с.
6. Подпрятов Г. І., Скалецька Л. Ф., Войцехівський В. І., Мацейко Л. М. Стандар-тизація та контроль якості продукції рослинництва: Практикум /За наук. ред. В.А.Насіковського. – Луцьк: Терен, 2-е вид. випр. і перероб. – 2012. – 448 с.
7. Подпрятов Г.І., Войцехівський В.І., Мацейко Л.М., Рожко В.І. Основи стандартизації, управління якістю та сертифікація продукції рослинництва: Посібник / За наук. ред. Скалецької Л.Ф. – К.: Терен, 2-е вид. випр. і перер. – 2013. – 752 с.
8. Скалецька Л.Ф., Бобер А.В., Рожко В.І., Подпрятов Г.І., Хомічак Л.М. Переробка продукції рослинництва: Нав-чальний посібник. – К.: ЦП «Компринт», 2013. – 358 с.
9. Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Бобер А.В. Післязбиральна доробка та зберігання продукції рослинництва. Лабораторний практикум. Навчальний посібник. 2-е вид., випр., допов. і перероб. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2013. – 374 с.
10. Скалецька Л.Ф., Подпрятов Г.І., Завадська О.В. Методи досліджень рослин-ницької сировини. Навч. посіб. 2-е вид. – К.: "ЦП "КОМПРИНТ", – 2013. – 242 с.
11. Скалецька Л.Ф., Бобер А.В., Рожко В.І., Подпрятов Г.І., Хомічак Л.М. Переробка продукції рослинництва: Навчальний посібник. – К.: ЦП «Компринт», 2013. – 358 с.
12. Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Бобер А.В. Післязбиральна доробка та зберігання продукції рослинництва. Лабораторний практикум. Навчальний посібник. 2-е вид., випр., допов. і перероб. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2013. – 374 с.
13. Скалецька Л.Ф., Подпрятов Г.І., Завадська О.В. Методи наукових досліджень зі зберігання та переробки продукції рослинництва. Навчальний посібник. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2014. – 416 с.
14. Г.І. Подпрятов, В.І. Рожко, Л.Ф. Скалецька. Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва. К.: Аграрна освіта, 2014. – 393 с.
15. Скалецька Л.Ф. Методи наукових досліджень зі зберігання та переробки продукції рослинництва. Навчальний посібник. /Л.Ф. Скалецька, Г.І. Подпрятов, О.В. Завадська. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2014. – 416 с.
16. Подпрятов Г.І., Бобер А.В., Ящук Н.О. Якісна і безпечна зернова продукція: умови отримання, зберігання та напрями використання. Монографія. – К.: ЦП «Компринт», 2014. – 186 с.
17. Подпрятов Г.І., Цвіговський Г.К., Таргоня В.С., Лешишак О.В., Драгнев С.В. Способи та технічне забезпечення зберігання плодоовочевої продукції. Навчальний посібник. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2015. – 199 с.
18. Бобось І.М., Завадська О.В. Удoскoналення технoлoгій вирoщування кoренеплoдів для зберігання та перерoбки : мoнoграфія / І. М. Бoбoсь, O. В. Завадська. – К.: «ЦП «Компринт», 2015. – 304 с.
19. Подпрятов Г.І., Войцехівський В.І., Мацейко Л.М., Рожко В.І. Основи стандартизації, управління якістю та сертифікація продукції рослинництва: Посібник / За наук. ред. Насіковського АВ. - Луцьк: Терен, 3-е вид. доп. і перер. – 2015. - 712с.
20. Бобось І.М., Завадська О.В. Удосконалення технології вирощування цибулі ріпчастої: монографія / І.М. Бобось, О.В. Завадська. – К.: «ЦП «Компринт», 2016. – 248 с.
21. Бобер А.В. Зберігання та оцінка якості гранул хмелю. Монографія. – К.: ЦП «Компринт», 2016. – 253 с.
22. Подпрятов, В.В. Бойко, С.М. Гунько Прилади контролю газового середовища овочесховищ: теорія та практика використання. Монографія / Г.І. Подпрятов, В.В. Бойко, С.М. Гунько. – К.: ЦП «Компринт», 2016. – 124 с.
23. Подпрятов Г.І., Гунько С.М., Скалецька Л.Ф.. Матеріально-технічна база зберігання, післязбиральної доробки та переробки продукції рослинництва: Навчальний посібник. / Г.І. Подпрятов, С.М. Гунько, Л.Ф. Скалецька. – К.: ЦП «Компринт», 2016. – 466 с.
24. Подпрятов Г.І., Бобер А.В. Переробка продукції рослинництва: Навчальний посібник. – К.: ЦП «Компринт», 2017. – 524 с.
25. Подпрятов Г.І. Якість зерна кукурудзи за різних технологій післязбиральної доробки та зберігання. Монографія / Г.І. Подпрятов, Н.О. Ящук, В.А. Насіковський. – К.: ЦП «Компринт», 2017. – 255 с.
26. Бобось І.М., Завадська О.В. Технології вирощування огірка для переробки: Монографія / І.М. Бобось, О.В. Завадська. – К.: «ЦП «Компринт», 2017. – 208 с.
27. Гунько С.М., Тринчук О.О. Перероблення грибів: теорія, практика та інновації. Монографія / С.М. Гунько, О.О. Тринчук – К.: ЦП «Компринт», 2017. – 280 с.
28. Подпрятов Г.І., Войцехівський В.І., Кіліан М., Сметанська І.М. та ін. Технології зберігання, переробки та стандартизація сільськогосподарської продукції. Ч.1. Основи післязбиральної доробки, зберігання, переробки та стандартизації плодоовочевої продукції: Навчальний посібник. – К.: ЦІТ Компрінт, 2017. – 660 с.
29. Подпрятов Г.І., Бобер А.В., Ящук Н.О. Технохімічний контроль продукції рослинництва: Навчальний посібник. – К.: ЦП «Компринт», 2018. – 632 с.
30. Подпрятов Г.І., Гунько С.М., Бобер А.В., Ящук Н.О. Науково-практичні основи зберігання та переробки зерна пшениці, жита, ячменю. Монографія / Г.І. Подпрятов, С.М. Гунько, А.В. Бобер, Н.О. Ящук. – К.: ЦП «Компринт», 2018. – 304 с.
31. Завадська О.В., Ілюк Н.А. Якість, зберігання та переробка бульб картоплі різних сортів: Монографія / О.В. Завадська., Ілюк Н.А. – К.: «ЦП «Компринт», 2018. – 200 с.
32. Г.І. Подпрятов, С.М. Гунько, А.В. Бобер, Н.О. Ящук. Науково-практичні основи зберігання та переробки зерна пшениці, жита, ячменю. Монографія / Г.І. Подпрятов, С.М. Гунько, А.В. Бобер, Н.О. Ящук. – К.: ЦП «Компринт», 2018. – 305 с.
33. Подпрятов Г.І., Бобер А.В., Ящук Н.О. Технохімічний контроль продукції рослинництва: Навчальний посібник. – К.: ЦП «Компринт», 2018. – 632 с.
34. Подпрятов Г.І., Бобер А.В. Післязбиральна доробка та зберігання продукції рослинництва. Навчальний посібник. – К.: Редакційно-видавничий відділ НУБіП України, 2019. – 492 с.
35. Подпрятов Г.І., Бобер А.В., Ящук Н.О. Технохімічний контроль продукції рослинництва. Навчальний посібник. 2-е вид., допов. і перероб. – К.: ЦП «Компринт», 2020. – 791 с.
36. Подпрятов Г.І., Бобер А.В., Ящук Н.О. Технохімічний контроль продукції рослинництва: Підручник. – К.: ФОП Ямчинський О.В., 2022. – 790 с.
Методичні рекомендації, поради та вказівки:
1. Методичні вказівки щодо проведення розрахунків зі зберігання продукції рослинництва та проходження навчальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання факультету «Аграрного менеджменту» // C.М. Гунько, А.В. Бобер. – «Центр інформаційних технологій». – 2010. – 76 с.
2. Робочий зошит до лабораторних занять та навчальної практики з курсу “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів напрямів “Агрономія”, “Економіка підприємств” та “Менеджмент” // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер, О.В. Завадська. – Видавничий центр НУБіП України, Київ, 2010. – 74 с.
3. Курсова робота з післязбиральної доробки та зберігання продукції рослинництва для магістрів спеціалізації «Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва» виробничого спрямування // Г.І. Подпрятов, В.І. Рожко, Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер. – Видавничий центр НУБіП України, Київ, 2010. – 38 с.
4. Курсова робота з «Технології зберігання та переробки продукції рослинництва» та методичні вказівки до її виконання призначені для студентів агробіологічного факультету напряму 6.130100 «Агрономія» // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер. – Видавничий центр НУБіП України, Київ, 2010. – 35 с.
5. Методичні вказівки до виконання магістерської роботи зі спеціалізації "Транспортування, зберігання та переробка продукції рослинництва" слухачами магістратури фахового (виробничого) спрямування агробіологічного факультету //Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер, В.І. Рожко – Видавничий центр НУБіП України, Київ, 2010. – 27 с.
6. Методичні вказівки щодо проходження навчальної практики та виконання індивідуальних (розрахункових) завдань із дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» для студентів денної форми навчання агробіологічного факультету // Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер – «Центр інформаційних технологій». – 2010. – 90 c.
7. Мацейко Л.М., Завадська О.В., Насіковський В.А. Методичні вказівки щодо проходження навчальної практики з дисципліни “Технологія зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання економічного факультету. – К.: Видавничий центр НУБіП України, 2011. – 98 с.
8. Гунько С.М., Войцехівський В.І., Мацейко Л.М., Завадська О.В., Завгородній В.М. Методичні вказівки до вивчення дисципліни "Технологія зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва" для студентів заочної форми навчання економічних спеціальностей та факультету аграрного менеджменту. – К.: Видавничий центр НУБіП України, 2011. – 27 с.
9. Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни «Наукове обґрунтування технологій післязбираль-ної обробки, зберігання та транспортування продукції рослинництва» для студентів магістратури дослідницького спрямування зі спеціалізації «Якість продукції рослинництва залежно від факторів післязбиральної доробки, зберігання та переробки» // Г.І. Подпрятов, А.В. Бобер. – «Центр інформаційних технологій». – 2011. – 17 с
10. Робочий зошит до лабораторних занять та навчальної практики з курсу “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів напрямів “Агрономія”, “Економіка підприємств” та “Менеджмент” // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер, О.В. Завадська. – Видавничий центр НУБіП України, Київ, 2011. – 76 с.
11. Методичні вказівки з виконання програми та завдань навчальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва ” для студентів денної форми навчання напряму «Агрономія» // Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер. – «Центр інформаційних технологій». – 2011. – 89 с.
12. Методичні вказівки щодо проведення розрахунків зі зберігання продукції рослинництва та проходження нав-чальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання факультету «Аграрного менеджменту» // А.В. Бобер, C.М. Гунько. – «Центр інформаційних технологій». – 2011. – С. 76.
13. Сіленко В.О., Скалецька Л.Ф., Войцехівський В.І. Методичний посібник для бакалаврів напряму 6.090101 «Агрономія» щодо вивчення курсу «Плодівництво». – Вінниця: ТОВ «Нілан» ЛТД, 2012. – 124 с.
14. Войцехівський В.І., Подпрятов Г.І. Методичні вказівки щодо вивчення дисципліни "Стандартизація та сертифікація продуктів переробки з рослинницької сировини", виконання самостійної роботи та самоконтролю знань для студентів заочної форми навчання агробіологічного факультету напряму 8.130102 “Агрономія”, за спеціалізацією «Транспортування, зберігання, переробка продукції рослинництва». – К.: Видавничий центр НУБіП України. – 2012. – 99 с.
15. Методичні вказівки до вивчення дисципліни «Технохімічний контроль продукції рослинництва», виконання самостійної роботи та самоконтролю знань для студентів магістратури спеціальності 8.09010101 «Агрономія», виробниче спрямування, за магістерською програмою «Транспортування, зберігання, переробка продукції рослинництва» // А.В. Бобер. – Центр інформаційних технологій, Київ, 2012. – 32 с.
16. Методичні вказівки до вивчення дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва», виконання самостійної роботи та самоконтролю знань для студентів агробіологічного факультету напряму «Агрономія» // А.В. Бобер. – Центр інформаційних технологій, Київ, 2012. – 55 с.
17. Робочий зошит до лабораторних занять та навчальної практики з курсу “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів напрямів “Агрономія”, “Економіка підприємств” та “Менеджмент”. // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер, О.В. Завадська. – Цк "Компринт, Київ, 2012. – 78 с.
18. Методичні вказівки з виконання програми та завдань навчальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва ” для студентів денної форми навчання напряму «Агрономія»// А.В. Бобер. – «Центр інформаційних технологій». – 2012. – 88 с.
19. Методичні вказівки щодо проведення розрахунків зі зберігання продукції рослинництва та проходження навчальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання факультету «Аграрного менеджменту» //А.В. Бобер, C.М. Гунько. – «Центр інформаційних технологій». – 2012. – С. 76.
20. Методичні вказівки до вивчення дисципліни «Технологія зберігання та пере-робки продукції рослинництва», виконання самостійної роботи та самоконтролю знань для студентів агробіологічного факультету напряму «Агрономія» скорочений термін навчання // А.В. Бобер, В.А. Насіковський. – Центр інформаційних технологій, Київ, 2012. – 56 с.
21. Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» для студентів агробіологічного факультету напряму «Агрономія» // Г.І. Подпрятов, В.І. Рожко, А.В. Бобер, В.А. Насіковський. – Центр інформаційних технологій , Київ, 2012. – 35 с.
22. Методичні вказівки з самостійної роботи та підготовки до лабораторних занять з дисципліни «Технохімічний контроль продукції рослинництва» для студентів магістратури спеціальності 8.09010101 «Агрономія», виробниче спрямування, за магістерською програмою «Транспортування, зберігання, переробка продукції рослинництва» // Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер, – ЦП «Компринт», Київ, 2013. – 42 с.
23. Методичні вказівки щодо проведення розрахунків зі зберігання продукції рослинництва та проходження навчальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання факультету «Аграрного менеджменту» //А.В. Бобер, C.М. Гунько. – «Центр інформаційних технологій». – 2013. – 76 с.
24. Методичні вказівки з самостійної роботи та підготовки до лабораторних занять з дисципліни «Технохімічний контроль продукції рослинництва» для студентів магістратури спеціальності 8.09010101 «Агрономія», виробниче спрямування, за магістерською програмою «Транспортування, зберігання, переробка продукції рослинництва» // Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер, – ЦП «Компринт», Київ, 2013. – 42 с.
25. Робочий зошит до лабораторних занять та навчальної практики з курсу “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів напрямів “Агрономія”, “Економіка підприємств” та “Менеджмент”. // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер, О.В. Завадська. – ЦП «Компринт», Київ, 2013. – 78 с.
26. Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» для студентів агробіологічного факультету напряму «Агрономія» // Г.І. Подпрятов, В.І. Рожко, А.В. Бобер, В.А. Насіковський. – ЦП «Компринт», Київ, 2013. – 36 с.
27. Методичні рекомендації з виконання програми та завдань навчальної практики із дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» для студентів денної форми навчання напряму «Агрономія» // А.В. Бобер. – ЦП «Компринт», Київ, 2013. – 88 с.
28. Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Войцехівський В.І. Методичні вказівки для самостійної роботи з теоретичного курсу та підготовки до лабораторних занять з дисципліни «Післязбиральна доробка, зберігання та транспортування продукції рослинництва» для студентів магістратури за спеціалізацію «Транспортування зберігання, переробка продукції рослинництва». – К.: «Центр інформаційних технологій». – 2014. – 59 с.
29. Методичні вказівки з самостійної роботи та підготовки до лабораторних занять з дисципліни «Технохімічний контроль продукції рослинництва» для студентів магістратури спеціальності 8.09010101 «Агрономія», виробниче спрямування, за магістерською програмою «Транспортування, зберігання, переробка продукції рослинництва» // Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер, – ЦП «Компринт», Київ, 2014. – 42 с.
30. Робочий зошит до лабораторних занять та навчальної практики з курсу “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів напрямів “Агрономія”, “Економіка підприємств” та “Менеджмент”. // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер, О.В. Завадська. – К.: «Центр ІТ» – 2014. – 78 с.
31. Подпрятов Г.І., Бобер А.В., Войцехівський В.І., Гунько С.М., Завадська О.В. та ін. Рекомендації щодо використання нормативних документів при викладанні дисциплін на кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика – К.: видавничий цент НУБіП України. – 2014. – 68 с.
32. Скалецька Л.Ф., Завгородній В.М. Методичні вказівки для самостійної роботи з теоретичного курсу та підготовки до лабораторних робіт з дисципліни "Товарознавство продукції рослинництва" студентам магістратури. – К."Видавничий центр НУБіП України, 2014. – 62 с.
33. Робочий зошит до лабораторних занять та навчальної практики з курсу “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів напряму підготовки “Агрономія” // Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, В.І. Рожко, А.В. Бобер, О.В. Завадська, Н.О. Ящук. – ЦП «Компринт», Київ, 2014. – 92 с.
34. Робочий зошит для проходження навчальної (аграномічно-ознайомчої) практики студентами денної форми навчання напряму підготовки «Агрономія». // Г.І. Подпрятов, Н.О. Ящук, А.В. Бобер. – ЦП «Компринт», Київ, 2014. – 35 с.
35. Методичні вказівки щодо проведення розрахунків зі зберігання продукції рослинництва та проходження нав-чальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання факультету «Аграрного менеджменту» // А.В. Бобер, C.М. Гунько. – ЦП «Компринт», Київ. – 2014. – 76 с.
36. Методичні вказівки з самостійної роботи та підготовки до лабораторних занять з дисципліни «Технохімічний контроль продукції рослинництва» для студентів магістратури спеціальності 8.09010101 «Агрономія», виробниче спрямування, за магістерською програмою «Транспортування, зберігання, переробка продукції рослинництва» // Л.Ф. Скалецька, А.В. Бобер, – ЦП «Компринт», Київ, 2014. – 42 с
37. Методичні вказівки до вивчення дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва», виконання самостійної роботи та самоконтролю знань для студентів агробіологічного факультету напряму «Агрономія» скороченого терміну навчання // А.В. Бобер. – ЦП «Компринт», Київ. – 2014. – 55 с.
38. Методичні вказівки з виконання програми та завдань навчальної практики із дисципліни “Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва” для студентів денної форми навчання напряму «Агрономія» // А.В. Бобер. – «Компринт». – Київ. – 2014. – 91 с.
39. Guidelines for the discipline "Technology of storage, processing and standardization of agricultural products” for the students’ training direction “Economics and business” //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2015. – 62 p.
40. Workbook for Laboratory Classes of discipline: "Technology of storage, processing and standardization of agricultural products” direction “Economics and business” //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2015. – 38 p.
41. Methodical recommendation to the subject "Technology systems of production and processing of crop production: “Technology processing and storage of agricultural products” for the students directions “Management” and “Economic” //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2015. – 48 p.
42. Workbook for Laboratory Classes of discipline: "Technology systems of production and processing of crop production: “Technology processing and storage of agricultural products” directions “Management” and “Economic” //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2015. – 36 p.
43. Workbook for the discipline: «Systems technologies: technology of production and processing of crop production: “Technology processing and storage of agricultural products” direction: “Management” //S.M. Gun’ko – «Centre of information technologies». – 2019. – 25 p.
44. Methodical recommendations for the discipline «Systems technologies: technology of production and processing of crop production: “Technology processing and storage of agricultural products” for the students’ training direction “Management” //S.M. Gun’ko – «Centre of information technologies». – 2019. – 51 p.
 45. Workbook for the discipline: “Technology of storage and processing of crop production” for the students’ training direction “Agronomy”. Part I. //S.M. Gun’ko – «Centre of information technologies». – 2020. – 48 p.
46. Methodical recommendations for the discipline: “Technology of storage and processing of crop production” for the students’ Training direction “Agronomy”. Part I. //S.M. Gun’ko – «Centre of information technologies». – 2020. – 57 p.
 47. Workbook for the disciplines: “Technology of production, storage and processing of plant products” and “Technology production of plant products” for the students’ training direction “Economics” and “Finance, Banking and Insurance”. //S.M. Gun’ko – «Centre of information technologies». – 2020. – 41 p.
48. Methodical recommendations for the discipline: “Technology of production, storage and processing of plant products” and “Technology production of plant products” for the students’ training direction “Economics” and “Finance, Banking and Insurance”. //S.M. Gun’ko – «Centre of information technologies». – 2020. – 49 p.
49.   Методичні вказівки з дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» для студентів агробіологічного факультету //C.М. Гунько. – «Центр інформаційних технологій». – 2022. – 56 С.
50. Workbook for the discipline: “Technology of storage and processing of crop production” for the students’ Training direction “Agronomy”. Part II. //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2022. – 50 p.
51. Handbook for the discipline: “Technology of storage and processing of crop production” for the students’ training direction “Agronomy”. Part II. //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2022. – 54 p.
52. Workbook for the disciplines: “Technology of crops and livestocks production” for the students’ training direction “Economics” and “Finance, Banking and Insurance”. //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2022. – 38 p.
53. Guidelines for the discipline: “Technology of crops and livestocks production” for the students’ training direction “Economics” and “Finance, Banking and Insurance”. //S.M. Gunko – «Centre of information technologies». – 2022. – 52 p.
54. Методичні вказівки щодо проходження навчальної практики із дисципліни „Технологія виробництва продукції рослинництва та тваринництва” для студентів денної форми навчання економічного факультету //C.М. Гунько. – «Центр інформаційних технологій». – 2022. – 120 С.
 Національні стандарти:
1. СОУ 01.12–37–493:2006. Плоди і ягоди свіжі, призначені для дитячого та дієтичного харчування. Основні положення // Л. Скалецька, С. Гунько, В. Войцехівський, А. Бобер, О. Завадська, В. Завгородній. – Мінагрополітики України. – Київ. – 22 с.
2. СОУ 01.12–37–496:2006. Плоди і ягоди свіжі, призначені для дитячого та дієтичного харчування. Особливості технології вирощування та збирання. Основні положення // Л. Скалецька, Г. Подпрятов, В. Войцехівський, А. Бобер, С. Вигера, С. Гунько, В. Рожко. – Мінагрополітики України. – Київ. – 31 с.
3. СОУ 01.12–37–494:2006. Овочі свіжі, призначені для дитячого та дієтичного харчування. Основні положення // Л. Скалецька, П. Нинько, В. Рожко, О. Завадська, А. Сеньков, С. Гунько, В. Завгородній, А. Бобер, В. Ярешко. – Мінагрополітики України. – Київ. – 46 с.
4. СОУ 01.12-37-495:2006. Овочі свіжі, призначені для дитячого та дієтичного харчування. Особливості технології вирощування та збирання. Основні положення //Л. Скалецька, О. Завадська, А. Бобер, В. Завгородній. – Мінагрополітики України. – Київ. – 41 с.
5. ДСТУ ISO 21415-1:2009 Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Части-на 1: Визначення сирої клейковини ручним методом.
6. ДСТУ ISO 21415-2:2009 Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Частина 2: Визначення сирої клейковини механічним способом.
7. ДСТУ ISO 6755:2009 Вишні сушені. Технічні умови.
8. ДСТУ ISO:7703:2009 Персики сушені. Вимоги та методи випробувань.
9. ДСТУ ISO7908:2009 Черешні сушені. Технічні умови.
 
Рекомендації виробництву:
1. Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Войцехівський В.І. Рекомендації щодо використання плодоовочевої сировини для виробництва продуктів переробки підвищеної якості та біологічної цінності. - К.: Видавничий центр НАУ. - 2005. – 31 с.
2. Рожко В.І., Ляшенко М.І., Воропаєва С.В., Войцехівський В.І. Технологія отримання льоноволокна підвищеної котонізаційної спроможності з метою одержання котоніну, вати і целюлози // Вчені НАУ - виробництву (науковий бюлетень завершених наукових розробок). - 2006. - №1. - С.6.
3. Скалецька Л.Ф., Савчук Н.Т., Насіковський В.А. Динаміка якості зерна пшениці вирощеної в умовах Північного Лісостепу України в практиці тривалого зберігання. - К.: Видавничий центр НАУ. - 2006. – 41 с.
4. Подпрятов Г.І, Скалецька Л.Ф., Войцехівський В.І. Підвищення біологічної цінності плодоягідних консервів //Вчені НАУ - виробництву (науковий бюлетень завершених наукових розробок). - 2007. - №1(3). – С. 6.
5. Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Войцехівський В.І. Підвищення біологічної цінності овочевих консервів //Вчені НАУ - виробництву (науковий бюлетень завершених наукових розробок). - 2007. - №1(3). – С. 7.
6. Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Войцехівський В.І. Зміна біологічної та поживної цінності заморожених плодів в процесі тривалого зберігання // Вчені НАУ – виробництву (науковий бюлетень завершених наукових розробок). - 2007. - №1(3). – С. 8.
7. Подпрятов Г.І., Савчук Н.Т., Гунько С.М., Бобер А.В., Насіковський В.А., Завгородній В.М., Рожко В.І., Мацейко Л.М., Ящук Н.О. Рекомендації щодо удосконалення технологій зберігання та переробки зерна різного цільового призначення. - К.: Видавничий центр НАУ. - 2008. – 28 с.
8. Подпрятов Г.І., Мацейко Л.М., Завадська О.В., Бобось І.М., Войцехівський В.І., Вінтоняк І.Ю. Рекомендації щодо вирощування коренеплодів та цибулі ріпчастої для сушіння. - К.: Видавничий центр НАУ. - 2008. – 39 с.
 
Міжнародні публікації:
1. Oleksandr S. Lukanin, Sergiy M. Gunko, Mikhaylo T. Bryk, Rinat R. Nigmatullin The effect of content of apple juice biopolymers on the concentration by membrane distillation //J. Food Engineering. – 2003. – Vol. 60. – P. 275–280. https://doi.org/10.1016/S0260-8774(03)00048-7
2. Sergey Gunko, Svetlana Verbych, Mykhaylo Bryk, Nidal Hilal. Concentration of apple juice using direct contact membrane distillation //Desalination. – Volume 190, Issues 1–3. – 2006. – P. 117–124. https://doi.org/10.1016/j.desal.2005.09.001
3. Yashchuk N.O. The quality of wheat grain of different varieties, depending on the infection by granary weevil (Sitophilus granarius L.) / N.O. Yashchuk, L.M. Matseiko, A.V. Bober // Ukrainian Journal of Ecology – 2018 – 8(1) – Р. 394–401. https://doi.org/10.15421/2018_227
4. Moskalets, T.Z., Frantsishko, V.S., Knyazyuk, O.V., Pеlеkhаtyi, V.M., Pеlеkhаtа, N.P., Moskalets, V.V., Vovkohon, A.H., Sliusarenko, S.V., Morgun, B.V., Gunko, S.M., Podpriatov, H.I., Voitsekhivskyi, V.I., Voitsekhivska, O.V. (2019). Morphological variability, biochemical parameters of Hippophae rhamnoides L. berries and implications for their targeted use in the food-processing industry. Ukrainian Journal of Ecology, 9(4), 749-764. https://doi.org/10.15421/2019_822
5. Bobos, І.M., Fedosy, I.O., Zavadska, O.A., Tonha, O., & Olt, J. (2019). Optimization of plant densities of dolichos (dolichos lablab L. var. lignosus) bean in the Right-bank of Forest-steppe of Ukraine. Agronomy Researchthis, 2019, 17(6), pp. 2195–2202. https://doi.org/10.15159/ar.19.223
6. Bondareva, L., Zhovnerchuk, O.V., Kolodochka, L.A., Chumak, Р. Ya. & Zavadska, O.V. (2020). Specifics of life cycle and damage of Oligonychus ununguis (Acari: Tetranychidae) on introducedspecies of coniferous plants in conditions of megalopolis. Persian Journal of Acarology, 9(4): 367–376. https://doi.org/10.22073/pja.v9i4.60939
7. Bober, A., Liashenko, M., Protsenko, L., Slobodyanyuk, N., Matseiko, L., Yashchuk, N., Gunko, S., & Mushtruk, M. (2020). Biochemical composition of the hops and quality of the finished beer. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 14, no. 1, p. 307-317. https://doi.org/10.5219/1311
8. Mushtruk, M., Gudzenko, M., Palamarchuk, I., Vasyliv, V., Slobodyanyuk, N., Kuts, A., Nychyk O., Salavor , O., & Bober, A.  (2020). Mathematical modeling of the oil extrusion process with pre-grinding of raw materials in a twin-screw extruder. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 14, no. 1, 937-944. https://doi.org/10.5219/1436
9. Davydenko A., Podpriatov H., Gunko S., Voitsekhivskyi V., Zavadska O., Bober A. (2020). The qualitative parameters of potato tubers in dependence on variety and duration of storage. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 14, no. 1, 1097-1104. https://doi.org/10.5219/1392
10. Kovalev V.B., Kozlik T.I., Protsenko L.V., Bober A.V., Kormiltsev B.F. Extending and maintaining the in vitro collection of (inter)national hop varieties in Ukraine (2020). Agricultural Science and Practice, vol. 7, no. 3, 61-71. https://doi.org/10.15407/agrisp7.03.061
11. Naumenko, O., Danylenko, S., Bal-Prylypko, L., Gunko, S., & Melnik, I. (2020). Розробка біотехнології streptococcus thermophilus-продуцентів екзополісахаридів. Food Science and Technology, 14(3). https://doi.org/10.15673/fst.v14i3.1787
12. Naumenko, O.V., Danylenko, S.G., Kopylova, K.V., Gunko, S.M. (2020). Influence of Physical-Chemical Factors of Phages Isolated in Dairy Processing Plants of Ukraine. Mikrobiol. Z., 82(6), 84-93. https://doi.org/10.15407/microbiolj82.06.084
13. Zheplinska, M., Mushtruk, M., Kos, T., Vasyliv, V., Kryzhova, Y. ., Mukoid, R., Bilko, M., Kuts, A., Kambulova, Y., & Gunko, S. (2020). The influence of cavitation effects on the purification processes of beet sugar production juices. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 451–457. https://doi.org/10.5219/1284
14. Yatsenko, O., Yushchenko, N., Kuzmyk, U., Pasichnyi, V., Kochubei-Lytvynenko, O., Frolova, N., Korablova, O., Mykoliv, I., & Voitsekhivskyi, V. (2020). Research of milk fat oxidation processes during storage of butter pastes. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences14, 443–450. https://doi.org/10.5219/1283
15. O. Zavadska, І. Bobos, I. Fedosiy, G. Podpryatov and J. Olt. (2020) Studying the storage and processing quality of the carrot taproots (Daucus carota) of various hybrids Аgronomy Research 18(3), 2271 2284, https://doi.org/10.15159/AR.20.199
16. Nataliia Frolova, Nataliia Yushchenko, Olga Korablova, Volodymyr Voitsekhivskyi, Alona Ocheretna, Tetiana Synenko. (2021). Comparative Study of Carvones from Various Essential Oils and Their Ability to Increase the Stability of Fat-Containing Products. Journal of Ecological Engineering, 22(3), 239–248 https://doi.org/10.12911/22998993/132995
17. Yashchuk N., Matseiko L., Bober A., Kobernyk M., Gunko S., Grevtseva N., Boyko Y., Salavor O., Bublienko N., Babych I. (2021). The technological properties of winter wheat grain during long-term storage. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 15, no. 1, 926-938. https://doi.org/10.5219/1642
 18. Gunko S., Trynchuk O., Naumenko O., Podpriatov H., Khomichak L., Bober A., Zavhorodnii V., Voitsekhivskyi V., Zavadska O., Bondareva L. (2021). The effect of carbon dioxide on the quality of the mushrooms. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 15, no. 1, 1018-1028. https:// doi.org/10.5219/1634
 19. Gunko, S., Trynchuk, O., Podpriatov, H., Naumenko, O., Yashchuk, N., & Voitsekhivskyi, V. (2021). Зміна показників якості грибів залежно від тривалості та умов зберігання. Food Science and Technology, 15(1). https://doi.org/10.15673/fst.v15i1.1961
20. Osokina, N., Kostetska, K., Herasymchuk, O., Tkachenko, H., Podpriatov, H., Pusik, L., Falendysh, N., Bobel, I., & Belinska, K. (2021). Development of temperature regime of storage of frozen black currants . Eastern-European Journal of Enterprise Technologies2(11 (110), 33–40. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.230139
21. O. Zavadska , І. Bobos , I. Fedosiy, H. Podpriatov, O. Komar, B. Mazur and J. Olt. (2021). Agronomy Research 19(3), 1675–1690.  https://doi.org/10.15159/AR.21.117
22. Liudmyla Shevchuk, L. Shevchuk, Igor Grynyk, I. Grynyk, Liudmyla Levchuk, L. Levchuk, Svitlana Babenko, S. Babenko, Hryhorii Podpriatov, H. Podpriatov, & Petro Kondratenko, P. Kondratenko. (2021). Fruit Quality Indicators of Apple (Malus domestica Borkh.) Cultivars Bred in Ukraine. Journal of Horticultural Research, 29, 95-106. https://doi.org/10.2478/johr-2021-0019
23. Bilko, M., Gunko, S., Babych, I., Naumenko, O., Mukoid, R., Ischenko, M., Doboniy, I., Danylenko, S., Bovkun, A., & Stotska, O. (2022). Investigation of the appearance and elimination of pinking coloration in white wines. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(11(115), 56–62. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.252472
24. Larisa Kucher, Serhii Poltoretskyi, Olha Vasylenko, Igor Krasnoshtan, Oleksandr Zamorskyi, Olena Manzii, Vira Boroday, Olena Voitsekhivska, Volodymyr Voitsekhivskyi, Evgeniy Beregniak. (2022). Peculiarities of the Primary Process of the Soil Formation on the Mine Rock Dumps Under the Influence of Biotic Factors. Journal of Ecological Engineering, 23(11), 101-108. https://doi.org/10.12911/22998993/153399
25. Bilko, M., Gunko, S., Babych, I., & Doboniy, I. (2022). Influence of tannins and mannoproteins products on the improvement of organoleptic characteristics of wines. EUREKA: Life Sciences, (1), 32-37. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2022.002287
26. Vadym Chibrikov, Polina Vakuliuk, Nataliia Hryhorenko, Sergiy Gunko, Henryk Sobczuk. (2022). Technological improvement of the Sorghum saccharatum syrup production by membrane technologies. Journal of Water and Land Development, No. 54 (VII–IX): 131–137. https://doi.org/10.24425/jwld.2022.141564
27. Оlkhovych, O., Taran, N., Hrechishkina, S., Voitsekhivska, O., Panuta, O., Voitsekhivskyi, V., Belava, V. (2022). Evaluation of Hyper-Tolerance of Aquatic Plants to Metal Nanoparticles. Journal of Ecological Engineering, 23(8), 249-259. https://doi.org/10.12911/22998993/150719
28. I. Fedosiy, І. Bobos, O. Zavadska, O. Komar, O. Tonkha, M. Furdyha, S. Polishchuk, M. Arak and J. Olt. (2022). Research into properties of blue melilot and fenugreek cultivated using different sowing times Agronomy Research 20(1), 103–123, https://doi.org/10.15159/AR.22.005
29. Bobos,І.,Fedosiy,I.,Zavadska,O.,Komar,O.,Tonkha,O.,Furdyha,M. & Rucins,A.(2022).Impact of Sowing Dates on the Variability of Different Traits of Fenugreek. Rural Sustainability Research, 47(342) 37-46. https://doi.org/10.2478/plua-2022-0006
30. Beregniak, E., Beregniak, M., Myronycheva, O., Balabak, A., Belava, V., Boroday, V. Voitsekhivskyi, V. (2023). Ecological Analysis of the Current State of Forest Resources in Forest Steppe of Ukraine. Journal of Ecological Engineering, 24(1), 87-96. https://doi.org/10.12911/22998993/155951
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

                  
 
 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook