Студенти-біотехнологи у польових умовах досліджують ефективність препаративних форм біопрепаратів, створених на основі ріст стимулюючих бактерій.

10 червня 2022 року

   Навіть у такі непрості часи студенти-біотехнологи, які перебувають у Києві, з натхненням і зацікавленістю проводять дослідження з агрономічно цінними мікроорганізмами. 

 

   Вивчаючи дисципліну «Промислова біотехнологія», студенти познайомились з етапами розробки біопрепаратів, що включають скринінг активних штамів-продуцентів, вивчення їх біологічної активності, підбір оптимальних умов для культивування, приготування препаративних форм і вивчення їх ефективності у польових умовах.

   Завдяки допомозі керівництва НУБіП та деканів факультетів, студенти-біотехнологи 3 курсу Cофія Козлова, Володимир Словінський, Марія Мороз, Софія Курочка та Максим Коковін мали можливість закріпити отримані знання та провести експерименти в умовах ex vitro.

 

   На рослинах томатів студенти досліджують ефективність рістстимулюючих бактерій, які є основою вітчизняних біопрепаратів.

 

   Одним з обов'язкових агроприйомів при вирощуванні сої є інокуляція насіння біологічними препаратами бульбочкових бактерій. Саме тому на рослинах сої студенти вивчають ефективність таких бактерій.

Софія Козлова, студентка 3 курсу,
Віра Бородай, доцент кафедри
екобіотехнології та біорізноманіття

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook