Патріотизм і духовність в умовах воєнного стану

4 червня 2022, 9:59

 Під таким гаслом в Національному університеті біоресурсів і природокористування країни спільно з представниками Православної Церкви УкраїниКиївської православної богословської академії Православної Церкви України вшосте відбувся Круглий стіл, у якому активну участь взяли працівники кафедри культурології, які завжди працюють задля формування патріотизму та духовної культури у сучасної молоді як майбутньої інтелігенції суверенної України, залучають студентів та аспірантів до розбудови основ патріотичного громадянського суспільства. В очно-дистанційному форматі на Круглий стіл завітали близько 500 учасників.

 
 
          Відкрив Круглий стіл ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Українидоктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Станіслав Ніколаєнко, який відзначив актуальність проблем патріотизму в сучасних умовах і побажав учасникам заходу плідної  роботи.
 
          Від імені предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Почесного доктора Національного університету біоресурсів і природокористування України Епіфанія з вітальним словом до присутніх звернувся проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії доктор церковно-історичних наук, професор протоієрей Віталій Клос.
 
 Як завжди, професійно, емоційно і цікаво про духовне та патріотичне виховання студентської молоді в сучасних історичних умовах України говорив голова наглядової ради НУБіП України Микола Томенко.
 
На основних аспектах патріотизму студентів НУБіП України наголосив у доповіді проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України доктор економічних наук, професор, академік НААН України Сергій Кваша.
 
Свої думки з приводу патріотичного виховання молоді висловив  провідний фахівець відділу виховної роботи і студентських справ ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Володимир Гонський.
 
         Про роль Православної Церкви України у зміцненні патріотизму та духовності українського народу розповів проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії доктор церковно-історичних наук, професор протоієрей Віталій Клос.
 
         І практично кожен виступ супроводжували духовно-патріотичні твори у виконанні колективу кафедри культурологіїнародного артиста України професора Романа Рудогозаслуженого артиста України доцента Віктора Кавунавикладача Влади Чайкизавідувача лабораторіями Ірини Литвиненкофахівців Тетяни Симоненко та Анжеліки Федоренко.
 
 
 

  

         Учасники заходу дякували кафедралам не лише щирими оплесками, а й власною позицією: співали разом, піднявшись зі своїх місць:
 
         Ми щиро вдячні співголові оргкомітету круглого столу – завідувачу кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка професору Олегу  Мельнику за патріотичну позицію, продовження ініціативи проведення Круглого столу і запрошення на захід.
 

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook