Програми підвищення кваліфікації

1 червня 2022 року

     Навіть незважаючи на завантаженість у травневий період підготовки до проведення літньої сесії 2022 р. колектив кафедри приділив увагу підвищенню кваліфікації. Особливо зрозумілим таке ставлення є з огляду на тему курсу – «академічна доброчесність».

Згаданий онлайн-курс організований Центром забезпечення якості освіти НаУКМА для викладачів у рамках проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти». Метою цього онлайн-курсу стало формування розуміння можливості розвитку культури академічної доброчесності, попри предмет та напрям викладання. Курс надав можливість подивитися на дисципліни через призму академічної доброчесності та запропонував теоретичні основи й практичні інструменти, які допомагають посилити культуру академічної доброчесності. 
Відбулось ознайомлення з теоретичними аспектами академічної доброчесності та факторами, що безпосередньо впливають на культуру академічної доброчесності здобувачів вищої освіти. 
Структура курсу передбачала знайомство з такими модулями:
  • концепція академічної доброчесності у вищій освіті;
  • методика викладання: сприяння академічній доброчесності;
  • дизайн освітніх програм та курсів з фокусом на академічну доброчесність;
  • основи академічного письма та доброчесності;
  • дизайн системи оцінювання для підвищення академічної доброчесності;
  • наукове керівництво та розвиток культури академічної доброчесності.
Основним надбанням після завершення курсу стало опанування колективом кафедри  необхідного інструментарію для впровадження підходів до планування освітнього процесу, які допоможуть розвивати та зміцнювати культуру академічної доброчесності.

 

Валентина Мельник, 
доцент кафедри надійності техніки


 


О. Банний
О. Троханяк
Ю. Ревенко
П. Попик
О. Бистрий
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook