Вишиванка – духовна броня українців, генетичний код нації

26 травня 2022 року

 Нелегкі часи переживає сьогодні наша країна. Жахіття війни і бажання ненаситних сусідів загарбати чуже поширилось її територією, чорним крилом накриваючи квітучі степи, безмежні простори, домівки українців, відбираючи безвинні життя і проливаючи кров.

Війна оголила нерви. Війна загострила почуття ненависті і любові. Ненависті – до ворогів. Любові і глибокої шани – до рідної землі, до держави, яка ніколи у своїй історії не вела загарбницьких воєн, а лише захищала своє добро і своїх людей від загарбників.

Наша сила – у єднанні, у генетичній пам’яті, у особливому шанобливому ставленні до рідної мови, до національних реліквій, до традицій наших предків.

Цьогорічне свято вишиванки є для нас усіх особливим. Сакральний зміст вишивки на своїх сорочках набуває сьогодні особливого значення.

Студенти групи ПО-21002бск Національного університету біоресурсів і природокористування України, розкидані вихором війни по різних куточках України у пошуках безпечного місця, а дехто - боронячи свою славну землю, не всі маючи змогу сьогодні одягти ошатні сорочки з різнокольоровим оздобленням, вирішили відсвяткувати цей день фотоспогадом «Я і моя вишиванка».

Вишиванку сьогодні одягнув наш Президент. До Дня вишиванки долучилася українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України, зірки кіно і шоу-бізнесу.

У підтримку України вишиванки одягли сьогодні світові лідери. Так, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, одягнувши на себе український оберіг, зазначила, що під час російського вторгнення, яке так само відверто спрямоване на українську культуру та історію, як і на її територію та людей, святкування Дня вишиванки стає ще важливішим.

  

Віримо в нашу перемогу і в те, що День вишиванки 2023
святкуватиметься в усій вільній і мирній Україні!

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook