PhD: чергове засідання науково-методичної ради гарантів з питань акредитації ОНП та атестації аспірантів

25 травня 2022 року
     У змішаному форматі 24 травня відбулось чергове засідання науково-методичної ради гарантів PhD. Із 38 членів ради на засіданні були присутні 30 учасників.

     Зі вступним словом першим виступив голова ради, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Миколайович Кваша. Окресливши головні завдання на наступний місяць, проректор проінформував про графік звітування всіх ОНП під час засідань ректорату протягом поточного року, стан затвердження тематик наукових досліджень здобувачів ступеня підготовки докторів філософії за кожною освітньо-науковою програмою на 2022-2023 навчальний рік. Також Сергій Миколайович нагадав про важливість своєчасної і злагодженої роботи всіх учасників освітньо-наукового процесу. До кінця травня всі гаранти мають подати до відділу аспірантури на затвердження навчальні плани, освітньо-наукові програми, програми вступного та додаткового екзаменів підготовки здобувачів третього рівня вищої освіти на 2022-2023 навчальний рік. Враховуючи надтяжкі умови сьогодення, маємо швидко реагувати на розпорядження та бути гарним прикладом Університету, як одного із лідерів серед вищих навчальних закладів столиці та України вцілому.

     Наступним питанням згідно порядку денного було розглянуто стан проходження акредитації ОНП підготовки здобувачів доктора філософії, про який доповів завідувач відділу аспірантури Віталій Леонідович Вакуленко. Завідувач повідомив, що на сьогодні 11 освітньо-наукових програм повністю акредитовані, 15 ОНП отримали умовну акредитацію на рік. Станом на сьогодні 7 ОНП залишаються неакредитованими та мають планувати проходження процедури акредитації протягом 2022-2023 навчального року. Гарантам 18-ти ОНП повідомили про необхідність запланувати на липень місяць поточного року подачу заяв для цьогорічного проходження акредитації. Також Віталій Леонідович зупинився на результатах проміжної атестації аспірантів у травні місяці. У переважній більшості всі аспіранти успішно прозвітували на факультетах та були атестовані для подальшого навчання в аспірантурі.

     Звертаємо увагу, що згідно з Правилами прийому до аспірантури НУБіП України у 2022 році (наступні терміни подачі документів для вступу з 11 липня по 12 серпня) та оновленого переліку необхідних документів при вступі, всі абітурієнти при вступі мають готувати ДОСЛІДНИЦЬКУ ПРОПОЗИЦІЮ. Підготовка і презентація дослідницької пропозиції зі спеціальності (освітньо-наукової програми) має на меті виявити рівень розуміння вступником обраного предмету дослідження, здатності до засвоєння програми підготовки науково-педагогічних і наукових кадрів вищої кваліфікації, яка відповідає третьому освітньо-науковому рівню вищої освіти та восьмому кваліфікаційному рівню за Національною рамкою кваліфікацій. Із вимогами до оформлення дослідницької пропозиції можна ознайомитись на сторінці відділу аспірантури у вкладці Обговорення.

     На завершення засідання науково-методичної ради гарантів профільний проректор Сергій Миколайович Кваша запросив всіх учасників засідання 27 травня долучитись до відзначення 124-ої річниці НУБіП України. Вже рік ведеться реалізація аспірантського проєкту «Книга знань», саме завдяки вагомій підтримці ректорату та аспірантській спільноті експонат вже встановлено на Алеї Слави і відповідно з програмою заходів 27 серпня о 10.00 відбудеться офіційне відкриття.

     З вірою в майбутнє крокуємо до перемоги разом.
     Тримаємо стрій!

Надія Міняйло,
заступник завідувача відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook