Юридичний факультет завершив весняний цикл відкритих лекцій науково-педагогічних працівників 2021/2022 навчального року

17 травня 2022 року
     Весняний цикл відкритих лекційних занять, графік якого було сформовано юридичним факультетом за поданням завідувачів кафедр на виконання наказу ректора від 24.01.2022 №50, був розпочатий 16 лютого та успішно завершений 16 травня 2022 р.
     Розпочали його професор кафедри цивільного та господарського права Олександр Світличний з навчальної дисципліни «Господарський процес» для студентів 3 курсу та доцентка кафедри теорії та історії держави і права Олена Чомахашвілі темою "Юридична деонтологія: поняття, предмет та місце і системі правознавства" (навчальна компонента «Юридична деонтологія») для студентів 1 курсу юридичного факультету.
     Естафету підхопила асистентка кафедри теорії та історії держави і права, кандидатка юридичних наук Світлана Авраменко, яка прочитала її у перший дій війни, 24 лютого 2022 року, для студентів факультету землевпорядкування з навчальної дисципліни «Правова культура особистості». Лекторка запропонувала студентству лекцію на тему «Правова культура суб’єктів права при укладенні цивільно-правових договорів».
     На жаль, цей день став початком і певної перерви у навчальному процесі. Але його відновлення 14 березня активізувало усіх науково-педагогічних працівників дотримуватися затвердженого графіку та проводити відкриті лекційні заняття.
     28 березня 2022 р. для студентів 2 потоку 3 курсу агробіологічного факультету НУБіП України старший викладач кафедри теорії та історії держави і права, кандидат юридичних наук Карім Ємельяненко в рамках дисципліни "Правова культура особистості" провів відкрите лекційне заняття за темою "Звернення громадян та їх роль у забезпеченні цінності правового регулювання".
     06 квітня, відповідно запланованого графіку, професором кафедри адміністративного та фінансового права, доктором юридичних наук Гулак Оленою Василівною було проведено відкрите лекційне заняття на тему «Національне агентство з питань запобігання корупції як основний державний антикорупційний орган». Заняття проводилось для магістрів-правників заочної форми навчання.
     11 травня доцентка кафедри цивільного та господарського права Анна Коваль запропонувала студентам 3 курсу юридичного факультету в рамках дисципліни «Нотаріат в Україні» особливості роботи нотаріату в умовах воєнного стану та функціонування реєстрів на окупованих територіях. Також протягом лекції розглядалися питання особливості надання нотаріальних послуг, щодо посвідчення правочинів із нерухомістю.
     Завершила весняний цикл відкритих лекційних занять 16 травня доцентка кафедри адміністративного та фінансового права Світлана Ковальова, яка для студентів 2 курсу юридичного факультету прочитала лекцію «Кримінальні правопорушення проти власності».
     Хочеться відзначити і високий рівень відвідування таких занять представниками деканату (Олена Яра, Олена Улютіна), завідувачами кафедр (Олексій Піддубний, Віра Качур), колегами як з рідної кафедри, так і з інших (Людмила Протосавіцька, Олена Попова, Олена Гулак, Лілія Панькова та ін.). Оглядаючись на такий незвичний весняний семестр, розділений на «до» і «після», хочеться висловити лише слова вдячності усім науково-педагогічним працівникам за їхню активність.
 
Віра Качур,
завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

    

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook