Міжнародники розпочали захист курсових робіт. Наші перші ластівки

9 травня 2022 року

Війна багато чого змінила у наших планах, уявленнях, ставленні до тих чи інших явищ тощо... Одне можна сказати із впевненістю вже зараз: їй не вдалось й не вдасться змінити потяг студентства до знань, до продовження й навіть покращення власного ставлення до навчання попри всі негоди воєнних часів. Зрозуміло, що за умов агресії виникло чимало додаткових хвилювань й сумнівів - як писати наукові, і в першу чергу курсові, роботи, коли ти перебуваєш в окупації, під обстрілами, повітряними тривогами, часто-густо за відсутністю інтернету, зв’язку, коли доводиться вчитись у підвалах, бомбосховищах, та ще багатьох-багатьох, здавалось би нездоланних обставин, що вони нібито унеможливлюють нормальну звичайну студентську працю. Але не такими є наші молоді колеги, щоб коритись ворогові й обставинам. А колектив кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, добре усвідомлюючи існуючи реалії, у всьому пішов назустріч бакалаврам, а наукові керівники, як ніколи, допомагають підготувати курсові роботи належної якості.

І ось вже є самі перші, невеличкі поки що, треба визнати, проте реальні результати. Згідно із розробленим кафедрою гнучким й зручним для здобувачів вищої освіти графіком, 2-го травня розпочався захист курсових робіт бакалаврами ІІ курсу «спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».
Першими власні роботи успішно захистили Гаврилюк Юлія, група МВ 20003 б «Французька дипломатія напередодні Першої світової війни 1914-1918 рр.»Рябушкіна Олеся, група 20003 б «Зовнішня політика Швейцарії у 1815 - 1918 рр.»Агаєва Ольга, група МВ 20002 б «Японо-китайська війна 1894 - 1895 рр.»Брижицький Ілля, група МВ 20002 б «Агресія Росії проти України як загальносвітове явище»Куцолабська Анастасія, група МВ 20001 б «Рух «4-го травня» і японсько-китайські взаємини першої третини ХХ ст.»Шишкіна Валерія, група МВ 20001 б ««Ідеальний» дипломат і політик-миротворець в уявленнях громадської думки 20-х-30-х рр. ХХ ст.».

          

          

В цілому щодо стану виконання і якості представлених робіт попри усі труднощі воєнного часу, можна констатувати, що студенти активно працюють над бакалаврськими роботами і демонструють непогані у цей непростий час результати своїх розвідок.
Наступний захист відбудеться 9-го травнясподіваємось він також виявить високий стан наукової підготовки студентів-міжнародників.

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник,
к. і. н., доц. кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook