Міжнародні проекти – відповідь гуманітаріїв на виклики сьогодення

6 травня 2022 року

Після обговорення питання щодо особливостей та можливостей міжнародної діяльності в умовах воєнного стану на Вченій раді гуманітарно-педагогічного факультету, ініціативна група на чолі з заступником декана Аллою Кравченко вирішила більш детально розглянути конкретні ідеї проектів, які можуть бути профінансовані міжнародними програмами та проєктами, а також визначити наступні кроки щодо втілення цих ідей.

Такий пошук нових можливостей зацікавив досить широке число колег-гуманітаціїв: у робочій зустрічі взяли участь декан, заступники декана, завідувачі кафедр, відповідальні за міжнародну діяльність, викладачі та аспіранти факультету.

Декан Інна Савицька привітала колег та звернула їх увагу на необхідності активізації і розширення міжнародної діяльності на факультеті.  Зі слушними порадами та корисною інформацією виступив директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко. Він наголосив про те, що наразі перед українськими освітянами і науковцями відкрилось багато перспектив щодо проєктної діяльності, особливо на таких вагомих європейських платформах, як Horizon Europe, Erasmus+, COST. Також, користуючись нагодою, Олександр Миколайович розповів про вимоги щодо проходження НПП міжнародних стажувань в режимі онлайн.

Основна ж дискусія розгорнулась навколо ідей, які було б цікаво запропонувати у вигляді проєктів за підтримки міжнародних програм і донорських організації – з цікавою комплексною пропозицією виступили завідувачі кафедр психології і соціальної роботи та реабілітації Ірина Мартинюк та Ірина Сопівник. Вони запропонували розробити і подати проект по соціально-психологічній реабілітації дітей, які постраждали під час воєнних дій. Доречно наголосити, що практично всі представники кафедр факультету в процесі дискусії змогли знайти своє місце у даній ініціативі. Отже, надалі працюємо над заявкою до такого проєкту і пошуком фінансування від донорських організацій.

Активну участь у засіданні й неабиякий інтерес до спроби отримання міжнародних грантів на наукові дослідження виявили аспіранти факультету – від аспірантки кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Карини Акеєвої та аспірантки кафедри філософії та міжнародної комунікації Вікторії Шеховцової-Бурянової прозвучали цікаві ідеї для міжнародних наукових грантів.

Отже, команда домовилась опрацювати обговорені ідеї та розробити проєктні пропозиції для подальшого їх просування. Сподіваємось на успіх!

Алла Кравченко,
заступник декана з міжнародної діяльності

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook