Засідання гуртка «Дипломатія і геополітика»: міжнародно-правовий осуд злочинів під час війни

3 травня 2022 року

      

     Після перших поразок на фронтах з боку військових злочинців – очільників країни-агресора пролунали перші заяви щодо можливості застосування зброї масового ураження та погрози застосувати її, не виключаючи хімічну та навіть ядерну. Пропагандисти вторгнення та «звільнення» України заходились обґрунтовувати необхідність такого кроку в разі подальшого опору української армії, в інформаційному полі з’явились непоодинокі «рекламні» матеріали так званої тактичної ЯЗ, доводячи її нібито меншу жахливість і звертаючись до власного населення за підтримкою таких нелюдських дій власного керівництва та його бандитської армії.
     Студенти-міжнародники вирішили в межах роботи гуртків дати раду щодо неодмінної злочинності навіть планів такого застосування, публічного проголошення подібних намірів політиків й військових держави-агресора з огляду на міжнародне право та відповідні багатосторонні угоди, учасником яких є й Російська Федерація як правонаступниця Радянського Союзу в очах світової спільноти.
     Ініціатором скликання гуртківців задля обговорення цієї теми та промовцем виступив студент другого курсу групи МВ 20001 б Бабаєв Рустам. Проаналізувавши чималий масив міжнародно-правової літератури, міжнародні зобов’язання Російської Федерації, існуючу світову громадську думку щодо використання у військових діях ЯЗ, доповідач ще раз довів неприпустимість її застосування у будь-якому вигляді й за будь-яких обставин, наголосивши на злочинності самої думки про можливість ведення її у практичну дію.

     

     Учасники обговорень виступу колеги, спираючись, зокрема, на опанований вже до цього часу науково-дослідницький матеріал з ОК «Історія міжнародних відносин», а отже, використовуючи власні знання із сутності й змісту міжнародних конференцій із заборони зброї масового ураження, спеціально наголошували, що спроба перейти до ядерної війни в Україні це є прямий шлях до третьої світової, цього разу вже повноцінної ядерної війни.
     При цьому, кожен із виступаючих поділився із друзями власним, хай скромним поки що, внеском у всенародний опір агресору.
  На завершення роботи, гуртківці ухвалили своєрідну резолюцію щодо міжнародно-правової злочинності війни і злочинності путінської влади як такої, підкресливши нагальну необхідність всесвітнього опору планам агресорів застосувати ядерну зброю.

 


Анастасія Куцолабська, МВ 20001 б
Сергій Асатуров,
науковий керівник гуртка

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook