Пріоритетні напрямки роботи: профорієнтація та успішне завершення семестру

18 квітня 2022 року
   15 квітня 2022 року відбулась чергова щотижнева нарада деканату механіко-технологічного факультету.
Декан факультету Вячеслав Братішко відмітив, що навчальна робота на факультеті ведеться системно і злагоджено. Здійснюється постійний моніторинг якості проведених занять. Пари проводяться згідно розкладу, зривів занять зафіксовано не було.

Результати проведення проміжної атестації свідчать про досить активну роботу студентів. Загалом не атестовані 6 % студентів факультету. Працюємо в режимі максимального сприяння студентам, щоб допомогти їм завершити навчальний семестр. Є проблеми з відвідуваністю в групах скороченого терміну навчання.
   Одним із ключових питань завжди є профорієнтаційна робота. Терміни проведення олімпіади для вступу в університет продовжено до 15 травня, тому роботу з вступниками необхідно підсилити. Декан подякував завідувачам кафедр транспортних технологій та засобів у АПК Лілії Савченко та тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів В’ячеславу Чубі за активне проведення профорієнтаційної роботи.

Крім того, 29 квітня о 14 годині заплановано проведення онлайн Дня відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів і коледжів. Завідувачам кафедр було поставлено завдання оновити відеоролики, що презентують кожну кафедру. Це мають бути невеликі по тривалості добірки світлин, які дозволять продемонструвати матеріальну базу факультету. Вячеслав Вячеславович повідомив, що особисто надіслав запрошення на електронні адреси керівників багатьох ЗОШ. Вже надійшли відгуки, потенційні абітурієнти почали реєструватись. Загальноуніверситетський день відкритих дверей відбудеться 5 травня 2022 року, і тоді будуть презентовані затверджені правила прийому до закладів вищої освіти в умовах воєнного стану.
    Гостро стоїть питання наповнення спецфондів. Тому Вячеслав Вячеславович наголосив на необхідності участі провідних науковців факультету у міжнародних та наукових проектах, що дасть можливість залучення додаткових коштів.

   Заступник декана з навчальної та виховної роботи Ігор Сівак повідомив про плани роботи на наступний тиждень. Має відбутись засідання навчально-методичної комісії факультету, де буде розглядатись ціла низка питань: підготовка тестових завдань до комплексних іспитів, обговорення навчальних планів та освітніх програм. Крім того найближчим часу мають бути проведені збори кураторів. Куратори мають зосередити увагу своїх підопічних на ліквідації наявних академічних заборгованостей.
На нараді були обговорені і інші питання поточної життєдіяльності факультету.

   Завершуючи нараду Вячеслав Братішко окреслив два пріоритетні напрямки роботи: профорієнтація та успішне завершення семестру. Активно та наполегливо працюємо і віримо у перемогу!

 

Відповідальна за інформаційне наповнення веб-сторінки факультету Світлана Потапова

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook