В університеті відбувся семінар «Представлення результатів наукових досліджень магістрів з використанням ІКТ»

30 вересня 2014 року

     29 вересня за підтримки навчальної частини та центру магістерських програм відбувся семінар «Представлення результатів наукових досліджень магістрів з використанням ІКТ» для магістрів університету дослідницької спеціалізації.

     Доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олена Кузьмінська наголосила на необхідності дотримання авторських прав при використанні електронних ресурсів та наукових публікацій під час написання магістерської роботи.

     Магістранти ознайомилися з онлайн-інструментами для збереження посилань на корисні інтернет-ресурси, складання бібліографії, організації колективної роботи та онлайн-комунікації, а також представлення результатів досліджень у мережі.
     Під час семінару обговорено розміщення магістерських робіт в інституційному репозитарії університету (http://elibrary.nubip.edu.ua/), підготовку презентації та роздаткових матеріалів до захисту.

 

     Слухачі відзначили своєчасність і користь семінару та оцінили університетські ресурси інформаційної підтримки. Зокрема, йшлося про інституційний репозитарій (http://elibrary.nubip.edu.ua/), де розміщено архів магістерських робіт та презентацій до захисту. Там знаходяться й електронні версії наукових публікацій співробітників університету, автореферати дисертацій, захищених у НУБіП України. До послуг студентства — вікі-портал ЕкоАгроВікі (http://agrowiki.nubip.edu.ua ) з матеріалами курсу «Представлення результатів наукових досліджень магістрів з використанням ІКТ».


     Адреси міжнародних електронних ресурсів та інструкції з організації пошуку і використання матеріалів подано в науковій бібліотеці (http://nubip.edu.ua/node/7924).

Олена Кузьмінська,
доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook