Участь НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва в Десятій міжнародній конференції "Енергія з біомаси"

30 вересня 2014 року
НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва

 

НДІ економіки і менеджменту АПВ, професор Талавиря М.П. разом із аспірантами інституту взяли участь у Десятій міжнародній конференції "Енергія з біомаси", та прийняв активну участь і виступив з двома презентаціями про економічну доцільність у  обговоренні співробітництва в сфері біоенергетики разом з голландськими колегами .
      Україна зіткнулася з серйозними енергетичними проблемами, і біомаса як паливо може внести істотний внесок у виробництво теплової та електричної енергії, особливо для жителів сільських місцевостей. Голландські компанії мають великий досвід по дослідженню та впровадженню різних біоенергетичних технологій: анаеробного зброджування, прямого спалювання, спільного спалювання, отримання енергії з відходів, виробництва біопалива та розвитку біо-орієнтованої економіки. Участь у конференції була присвячена вивченню можливостей співпраці для розробки спільних проектів в галузі біоенергетики, яка є однією з ключових ланок розвитку біоекономіки

Активне обговорення з приводу розвитку біоекономіки четвертого покоління відбулося з  Вольтером Ельберсеном. Який приставляє Інститут продуктів харчування та біодосліджень академічного університету Вагенінгена, Нідерланди.

Інститут продуктів харчування та біодосліджень разом із своїми клієнтами та партнерами можуть створити життєздатні у конкретних економічних умовах та сталі рішення для забезпечення швидко зростаючого населення світу здоровими, смачними т вирощеними сталим шляхом продуктами та високоякісними матеріалами, хімічними речовинами та паливами, що вироблені з біомаси. Збалансований розвиток суспільство, залежить від  енергія, продукти харчування та товари доступні для всіх. Біо-орінтованою називається економіка, в якій продукти харчування, корми, хімічні продукти, матеріали, транспортні палива, електроенергія та тепло виробляється ощадно та сталим шляхом з зелених ресурсів: ресурсів, що є відновлювальними.

Інститут продуктів харчування та біодосліджень Університету Вагенінгена є однією з провідних природничих наукових організацій світу, які мають суттєвий вплив на розвиток біоекономіки.

Також активне обговорення було здійснено з Кейс Квантом. Який представляє Нідерландську Агенції Підприємств (RVO), при Міністерстві економіки Нідерландів.

Нідерландську Агенції Підприємств (RVO) є Департаментом Міністерства економіки Нідерландів, що реалізує політику уряду на основі сталого розвитку, інновацій, міжнародного бізнесу та співпраці з партнерами. Нідерландська Агенція Підприємств – це організація, до якої звертаються бізнес – компанії, установи освіти та урядові організації за інформацією, консультаціями, фінансуванням, з питань встановлення ділових контактів та регуляторних питань. Крім того, Агентство RVO відіграє роль, так би мовити, «вікна у світ» для інвесторів, надаючи їм консультації з різних питань поточного стану суспільства. Це має сприяти тіснішому взаємозв’язку між сферами політики та практичної реалізації.

Нідерландська Агенція Підприємств приймає участь в багатьох міжнародних платформах та консультаційних групах. RVO завершила програму з 40 пілотних проектів щодо сталого розвитку та сертифікації біомаси.

У результаті участі в конференції було досягнуто домовленості про спільну наукову співпрацю з Інститутом продуктів харчування та біодосліджень академічного університету Вагенінгена, Нідерланди, і Нідерландською Агенцією Підприємств (RVO), при Міністерстві економіки Нідерландів.

 

Директор НДІ економіки і менеджменту АПВ

Талавиря М.П.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook