Університет розширює співпрацю із Лісовою наглядовою радою

29 вересня 2014 року

     26 вересня університет відвідала директор глобальної мережі Forest Stewardship Council (FSC) Гемма Боетекіс.
   Пані Боетекіс представляє міжнародну, неурядову і неприбуткову організацію FSC (Forest Stewardship Council), яка сприяє відповідальному веденню лісового господарства в усьому світі через лісову сертифікацію. Продукція, яка пройшла оцінку відповідності суворому міжнародному стандарту, може безперешкодно потрапляти на екологічно чутливі ринки розвинутих країн світу.


     Свого часу НУБіП України виступив ініціатором становлення лісової сертифікації в нашій країні. А підготовка фахівців для цієї галузі в університеті здійснюється з урахуванням вимог міжнародних стандартів.
     Під час зустрічі високо оцінено роботу колективів ННІ лісового та садово-паркового господарства і ВП НУБіП України «Боярська ЛДС». Серед лісових дослідних господарств на теренах СНД саме наш підрозділ у 2012 році вперше отримав міжнародний сертифікат відповідального ведення лісового господарства. До речі, на базі господарства проводиться навчання з сертифікації. За наукової, інформаційної та консультаційної допомоги науковців і співробітників ННІ ЛіСПГ в Україні вже сертифіковано більше 2,5 млн. га лісу, що складає 24% усього лісового фонду країни.


      У рамках візиту обговорювалися додаткові можливості співробітництва. Директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида зокрема говорив про залучення університету до проведення наукових досліджень, пов’язаних з оцінкою впливу лісової сертифікації на лісові екосистеми і лісове господарство, а також інших пілотних проектів, які реалізуються FSC на міжнародному рівні.

Павло Кравець,
доцент кафедри лісового менеджменту,
національний представник FSC в Україні


 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook