Корисні посилання "Відкрита наука"

  

Біологія, інформатика, математика, статистика, фінанси, фізика

ArXiv
https://arxiv.org/

Архів відкритого доступу, вміщує понад 600 тисяч наукових публікацій з фізики, математики, комп'ютерних наук, інформатики, біології, фінансів та статистики. Архів підтримується бібліотекою Корнельського університету. Наукова тематика архіву включає астрономію, фізику, математику, інформатику, кількісну біологію, статистику та фінансову математику.

 

Мульти-дисциплінарна

BASE (Bielefeld Academic Search Engine)
https://www.base-search.net/

Одна з найбільших у світі пошукових систем, що спеціалізується на пошуку наукових документів відкритого доступу в Інтернеті. Підтримується б-кою університету Білефельд – Німеччина. Є можливими кілька варіантів сортування результатів списку. Доступна опція “Уточнення результатів пошуку“ (за автором, предметним заголовком, роком, типом ресурсу та мовою).

DOAB (Directory of Open Access Books)
https://www.doabooks.org/

Доступ до метаданих та повних текстів книг академічних видавництв у відкритому доступі в мережі Інтернет. Сервіс дає можливість здійснювати пошук книг за наступними параметрами: назва книги, автор, ключові слова, анотації до книг, видавець, ISSN/ISBN книги чи за всіма перерахованими елементами. Переглядати зміст сервісу можна за назвами в алфавітному порядку, за предметними рубриками та за видавцем (напр. Academia Press, University of Michigan Press, Springer Science – Business.

DOAJ (Directory of Open Access Journals)
https://www.doaj.org/

Каталог наукових журналів відкритого доступу. Сервіс надає доступ до повнотекстових рецензованих наукових та академічних журналів з усіх галузей знань та різними мовами. Каталог містить 12187 назв журналів зі 128 країн світу.

 

EZB (Elektronische Zeitschriftenbibliothek)
http://ezb.uni-regensburg.de/ezeit/

Бібліотека електронних журналів, що пропонує швидкий, структурований та уніфікований доступ до повних текстів наукових журналів. EZB містить 50 032 назв, у тому числі 6 592 оригінальних електронних журналів, з усіх галузей знань. 25 521 журналів знаходяться у вільному доступі.
EZB – кооперативний сервіс 557 бібліотек з Німеччини, підтримується університетською бібліотекою м. Регенсбург.

 

MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute)
https://www.mdpi.com/

Видавець науково-технічних журналів відкритого доступу. 222 академічні журнали, у тому числі 55 журналів з імпакт-фактором.

 

Культурологія

Bildindex der Kunst und Architektur
https://www.bildindex.de/#|1

Німецькомовна база даних зображень із мистецтва та архітектури, створена Німецьким документаційним центром з історії мистецтва – Фотоархівом у Марбурзі (Deutsches Dokumentationszentrum für Kunstgeschichte - Bildarchiv Foto Marburg). Містить понад 2,2 млн. описаних фотографій та малюнків.

 

Біологія, екологія

Biodiversity Heritage Library
https://www.biodiversitylibrary.org/

Найбільша в світі цифрова бібліотека відкритого доступу для літератури та архівів з біорізноманіття. BHL революціонізує глобальні дослідження, надаючи вільний доступ до знань про життя на Землі та робить вагомий внесок у методологію досліджень в сфері природничих наук шляхом спільного створення літератури з біорізноманіття, відкрито доступної світові як частині глобальної спільноти біорізноманіття. Це повнотекстова база даних, що включає на сьогодні 150 тис назв.

 

bioRxiv
https://www.biorxiv.org/

Є безкоштовним онлайновим архівом і дистрибуційною платформою для неопублікованих препринтів з природничих наук, що управляється неприбутковою науково-освітньою установою Cold Spring Harbor Laboratory (США). Розміщуючи препринти на цьому ресурсі, автори можуть зробити свої результати досліджень доступними для наукового товариства і отримати зворотний зв'язок щодо співпраці, грантових проектів та співавторства, перш ніж стаття буде представленою в журналі.

 

 

Гуманітарні та соціальні науки

Brill’s Open Access Content

https://brill.com/browse?access=open&level=child&pageSize=10&sort=datedescending

Одне з найбільших видавництв з відкритого доступу в гуманітарних та соціальних науках. Починаючи з 2009 року, в Brill публікували 400 книг із відкритим доступом, 25 повних журналів відкритого доступу та сотні статей із відкритим доступом.

 

Інформатика, математика

CiteSeerX
http://citeseerx.ist.psu.edu/index

Цифрова бібліотека та пошукова система, що представляє літературу в галузі обчислювальної техніки та інформатики. Містить понад 1 600 000 статей та 31 000 000 цитувань. Окрім статей, CiteSeerX надає доступ до таких ресурсів, як: алгоритми, метадані, методи програмного забезпечення. Підтримується Pennsylvania State University.

 

 

Економіка, історія, культурологія, лінгвістика, соціологія, право, філософія

DANS (Data Archiving and Networked Services)
https://easy.dans.knaw.nl/ui/home

Електронний архів та сервісна організація з архівування даних та мережних послуг. Архів об’єднує колекції з мистецтва, гуманітарних і соціальних наук, охорони здоров'я та ін. DANS створена інститутом Нідерландської Королівської академії мистецтв і наук, підтримується Урядом Нідерландів (KNAW) та Організацією з наукових досліджень (NOW).

  

Економіка, історія, культурологія, літературознавство, право

Gallica
https://gallica.bnf.fr/accueil/fr/content/accueil-fr?mode=desktop

Одна з найбільших франкомовних електронних бібліотек світу (з 2007 року збільшується на 100 000 назв у рік), її основу складають фонди Національної бібліотеки Франції. Багато вільних творів, переважно французькою, можна завантажити у форматі PDF.

  

Біологія, інженерія, медицина, психологія, фізика

HighWire Press
http://portal.highwire.org/lists/allsites.dtl

Підрозділ бібліотеки Стенфордського університету. 1 334 журналів, 6 375 353 анотацій рецензованих статей, з них 1 990 414 у вільному інтернет- доступі в повних текстах. Тематика: біологічні та гуманітарні науки, медичні та фізичні науки, соціальні науки та технології.

  

Інформатика, інженерія, медицина

Hikari journals (International Publishers of Science, Technology and Medicine)
http://www.m-hikari.com/index.html

Видавець журналів і книг з науки, техніки, медицини та економіки, виданнями яких є широкий спектр дисциплін. Компанія була заснована в 2005 році і зареєстрована і працює в Болгарії. Hikari надає Відкритий доступ до своїх книг та до всіх своїх опублікованих журналів.

  

Біологія, екологія, фізика, хімія

IOPscience
https://iopscience.iop.org/

Близько 70 журналів та 300 книг з галузей науки, техніки та медицини видавництва IOP Publishing (Institute of Physics, UK), доступні на платформі IOPscience. Актуальні номери журналів IOP (поточний місяць) - у відкритому доступі.

 


Біологія, хімія

NCBI (National Center for Biotechnology Information)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/guide/all/#databases

Бази даних Національного центру інформації з молекулярної біології (NCBI).

  

Філософія

PhilPapers
https://philpapers.org/

Повнотекстова база даних з філософії. База даних також розміщує найбільший у світі архів матеріалів відкритого доступу з філософії. На сьогодні в базі індексуються 2454,552 записів, класифікованих у 5,435 категоріях.

 

Право

EUR-Lex
https://eur-lex.europa.eu/homepage.html

EUR-Lex - це онлайн-доступ до законодавства ЄС. Він забезпечує офіційний та найповніший огляд юридичних документів ЄС. Доступний усіма 24 офіційними мовами ЄС і оновлюється щодня.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook