Ректорат: відновлюємо навчальний процес в змішаному дистанційному режимі з 14 березня

9 березня 2022 року

 

9 березня 2022 року відбулося засідання ректорату, присвячене аналізу поточної ситуації та плануванню подільної діяльності університету в умовах воєнного стану.

Відкриваючи засідання ректор Станіслав Ніколаєнко завважив, що згідно з листом міністерства освіти і науки України в закладах вищої освіти оголошені вимушені двотижневі канікули, які вже спливають. Також є рекомендація розпочати навчальний процес там, де це можливо. Окрім цього в поточному році одноразово буде скасоване ДПА та ЗНО, механізм вступу до закладів вищої освіти наразі відпрацьовується міністерством. Без складання ЄВІ та ЄФВВ відбудеться й вступ до магістратури.

Потому була заслухана інформація керівників факультетів та ННІ, які доповіли про ситуацію в підрозділах: в навчальних корпусах і гуртожитках забезпечене постійне чергування, студентам і викладачам, які проживають в гуртожитках, надається допомога. Встановлений звязок з усіма викладачами, старостами академічних груп. Ректорат підтримав рішення з 14 березня розпочати навчання в змішаному дистанційному режимі.

Про ситуацію у відокремлених структурних підрозділах доповіли їхні керівники. Найважчою є ситуація в Ірпінському та Немішаєвському фахових коледжах. Заклади освіти, які знаходяться на західній Україні, залучені до гуманітарної складової.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук закцентував на виплаті заробітної плати, стипендії та сплаті комунальних послуг. Відповідне фінансування надійшло до університету, бухгалтерська служба завершує необхідне оформлення.

Начальник навчального відділу Ярослав Рудик завважив, що відповідно до рішення ректорату та за відсутності погіршення обстановки з 14 березня відновлюється навчання у змішаному дистанційному режимі (шляхом проведення відеоконференцій, надлисання завдань тощо) за діючим розкладом з можливістю оперативного корегування деканатом чи дирекцією. Відповідні зміни до графіку навчального процесу будуть внесені та опубліковані, зазначив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук.

Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про ситуацію на обєктах. Підтримується енерго, водо забезпечення, цілодобове чергування.

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про співпрацю з військкоматами, органами територіальної оборони. Підтримується звязок з аспірантами та докторантами.

Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк зупинився на ситуації в навчально-дослідних господарствах і підготовці до весняних польових робіт.

Голова Студентської організації Марина Когут проінформувала про залученість студентського активу в забезпеченні життєдіяльності кампусу.

Голова наглядової ради університету Микола Томенко підтримав рішення ректорату та закликав демонструвати впевненість в своїх діях.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook