Відкрита онлайн лекція доц. Лакатоша В.М. – поєднання сучасних знань і досвіду

16 лютого 2022, 8:47
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Вчора, 15 лютого 2022 р. згідно з графіком проведення відкритих лекцій ФВМ у весняному семестрі 2021-2022 н.р. доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Лакатош В.М. прочитав онлайн лекцію студентам 1 курсу ОС «Магістр» (на базі ОС «Бакалавр») на тему «Репродукція собак».

Це перша лекція нової для студентів дисципліни  «Репродукція дрібних домашніх та екзотичних тварин». На лекції також були присутні співробітники кафедри, заступники декана ФВМ, викладачі з інших кафедр і, що важливо, двоє студентів 3 курсу.

Як відомо, нині серед студентів пріоритетним є вивчення дисциплін пов’язаних з дрібними домашніми тваринами, хоча немало з них зацікавлені і іншими видами. Проведене лектором електронне експрес опитування студентів (в cisco webex) засвідчило, що понад 90% слухачів даного курсу обрали для себе саме роботу з собаками і котами, а 70% з них – мають практичний досвід у клініках ветеринарної медицини дрібних домашніх тварин. Отже, лекція проводилась для зацікавленої аудиторії і тому сприймалась слухачами з інтересом та зацікавленістю.

На лекції було розглянуто широке коло актуальних питань репродукції собак: основні показники репродуктивної функції, анатомічні особливості будови статевих органів собак, парування та штучне осіменіння, вагітність і роди та інші.

Різноманітний теоретичний матеріал, приклади із власної практики були підкріплені відеофрагментами різноманітних процесів, аналіз яких дозволив студентам глибше усвідомити зміст кожного питання.

Для отримання додаткової інформації студентам були запропоновані сучасні друковані та інтернет джерела.

Традиційно наприкінці лекції студенти задавали питання та отримали змістовні відповіді

Отже, поставлена мета - поглиблення компетенцій для успішної роботи студентів у галузі репродукції собак і котів була досягнута.

     Доц. Мазур В.М.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook