На економічному факультеті завершилося навчання викладачів та здобувачів на курсах підвищення кваліфікації з біржової справи

7 лютого 2022 року

 

 

    4 лютого 2022 року на економічному факультеті завершились двотижневі курси підвищення кваліфікації з біржової справи для викладачів та здобувачів вищої освіти, які вперше в країні проведені в НУБіП у кооперації з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.
     Декан економічного факультету – Анатолій Діброва звернувся до слухачів з вітальним словом з нагоди завершення цього заходу у дистанційному форматі, підводячи підсумки двох тижнів навчання. Він відмітив, що курси стали унікальною подією на факультеті, зібравши понад 100 учасників, зацікавлених у підвищенні кваліфікації з біржової справи з різних закладів вищої освіти. Анатолій Дмитрович нагадав, що упродовж цих двох тижнів у слухачів була досить насичена та змістовна програма підвищення кваліфікації, яка включала виступи багатьох професіоналів та практиків біржового ринку, а також провідних вчених. Викладачі та здобувачі вищої освіти мали нагоду познайомитись з особливостями нового регулювання та функціонування як вітчизняного, так і міжнародного ринків капіталу та організованих товарних ринків.
 
    Серед запрошених лекторів про «Сучасний стан на напрями розвитку вітчизняного та світового організованих товарних ринків» доповіли член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку  Арсен Ільін та Віталій Мілентьєв – головаНаглядової ради ПАТ "Національний депозитарій України".
 
     Олег Ткаченко – голова правління ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» та випускник економічного факультету НУБіП України деталізовано охарактеризував «Кліринг та система біржових розрахунків на вітчизняних ринках капіталу та організованих товарних ринках у сучасних умовах».
 
    Олексій Петрашко – радник директора Асоціації «Біржові та електронні майданчики» ознайомив слухачів з «Особливостями регулювання вітчизняного біржового ринку у відповідності до вимог ЗУ «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки». 
   Олексій Дубовський – голова біржового комітету Української енергетичної біржі висвітлив тематику «Біржової торгівлі енергоресурсами в Європі та Україні». 
     Сергій Кваша – проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України закцентував увагу слухачів на проблематиці продовольчої безпеки та глобальних викликах у цьому контексті для України.
 
     Микола Солодкий – професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, координатор курсів виступив із серією лекцій і зосередив увагу слухачів на багатьох теоретичних та практичних аспектах регулювання і функціонування товарних бірж на ринку сільськогосподарської продукції.
 
     Юрій Рубан – менеджер з розвитку бізнесу компанії «Сингента» і випускник економічного факультету поділився практичним досвідом прогнозування та управління цінових ризиків з використанням біржових деривативів компанії «Сингента» на вітчизняному аграрному ринку. 
     Анатолій Стоянов – експерт з біржових ринків і асистент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності зосередився на практичному досвіді освоєння сучасних технологій інтернет-трейдингу на ринках капіталу та організованих товарних ринках. 
     Антон Тригубченко – аналітик компанії «Investudio» і аспірант кафедри організації підприємництва та біржової діяльності також закцентував увагу на практичному трейдингу та управлінні активами на міжнародних біржових ринках.
 
     Віталій Шмаргун – професор кафедри психології НУБіП України зацікавив слухачів серією лекцій з практичними порадами щодо психології поведінки учасників біржового ринку та формування особистого успіху. 
     Валентина Яворська – доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності НУБіП України прочитала серію лекцій присвячених міжнародним біржовим ринкам деривативів та стратегіям управління цінових ризиків на біржовому ринку сільськогосподарської продукції.
     Людмила Березовська – доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності прочитала лекцію «Особливості ціноутворення на міжнародних та вітчизняних ринках капіталу».
     Насамкінець 4 лютого 2022 року слухачі курсів дистанційно виступили з подяками та відгуками на адресу організаторів курсів – НУБіП України, економічного факультету і кафедри організації підприємництва та біржової діяльності за цікавий, інформативний, насичений практикою захід, високий професіоналізм лекторів, якісну організацію курсів підвищення кваліфікації з біржової справи.
 
     Людмила Шульга – доцент кафедри маркетингу Полтавської державної аграрної академії відмітила, що даний захід не тільки приніс задоволення від виступаючих лекторів, а й практичне значення підвищення кваліфікації у викладанні дисциплін з біржової справи для спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
    Сергій Башлай – доцент кафедри економіки та підприємництва Сумського національного аграрного університету відмітив високий рівень організації курсів та висловив щиру подяку організаторам і лекторам.
 
     Теплі слова на адресу організаторів курсів з біржової справи також висловили представники 13 різних коледжів, як структурні підрозділи НУБіП України, так і інших заклади. Вони подякувала за можливість долучитись до цього заходу і вислови свої захоплені враження від отриманих знань нового формату, зокрема слово взяли: Науменко О.М. (ВСП "Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової НУБіП України"), Балдич Л.В. (ВСП "Рівненський фаховий коледж НУБіП України"), Вінник І.В. (ВСП "Ірпінський фаховий коледж НУБіП України"), Кучма А.М. (Смілянський промислово-економічний фаховий коледж). Викладачі НУБіП України різних факультетів: Лемішко О.О. – д.е.н., доцент кафедри фінансів, Кроп П.Б. – к.е.н., доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньо-економічної діяльності, Рогоза Н.А. – к.е.н., доцент кафедри економічної кібернетики, від імені викладацького складу НУБіП України, також висловили велику подяку організаторам курсів за надану можливість підвищити свій рівень професійних знань, розширення компетентностей і практичного використання біржових інструментів, а також сучасні та змістовні лекції та високо оцінили рівень проведення курсів з біржової справи. 
     Висловлюємо велику вдячність за сприяння в організації курсів з біржової справи – Національній комісії в цінних паперів та фондового ринку, а також усім задіяним лекторам за їх високий професіоналізм і цікаві, змістовні лекції та особливу подяку хочемо висловити усім слухачам курсів за виявлений інтерес і активність, а також зичимо всім здоров’я та сподіваємось на подальшу тісну співпрацю!
 
 
Микола Солодкий,
професор, координатор курсів
Микола Ільчук,
завідувач кафедри організації

підприємництва та біржової діяльності 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook