Розширюємо кругозір і підвищуємо професійний рівень: агроінженери відвідали віртуальну українсько-данську екскурсію на об’єкти виробництва теплової енергії з агробіомаси

5 лютого 2022 року
   Час зимових канікул та карантинних обмежень не зупиняє можливості підвищувати свій професійний рівень та розширювати кругозір. Тому студенти групи АІ 1801 під керівництвом наставника групи – Володимира Скібчика активно працюють та займаються самоосвітою.
   31 січня агроінженери прийняли участь в онлайн-семінарі у форматі віртуальної екскурсії на біоенергетичні об’єкти України та Данії, організованому Біоенергетичною Асоціацією України (UABIO).

   Метою екскурсії було ознайомлення учасників з успішним досвідом виробництва енергії з соломи у Данії та демонстрація сучасних технологій і обладнання енергоконверсії агробіомаси. Данські експерти та провідні вітчизняні виробники котельного обладнання поділилися своїми напрацюваннями та практичним досвідом реалізації проєктів виробництва теплової енергії з агробіомаси з українською аудиторією задля сталого впровадження сучасних біоенергетичних систем і скорочення викидів парникових газів.
   Нас, майбутніх агроінженерів, особливо зацікавила доповідь про стан та перспективи енергетичного використання агробіомаси в Україні Георгія Гелетухи, Голови правління Біоенергетичної асоціації України. Головний консультант Ради з питань продовольства та сільського господарства Данії Томас Холст поділився досвідом використання соломи для енергетичного використання в Данії. Старший менеджер з інновацій Данського кластеру із продовольства та біоречовин Йорген Хіндж презентував інформацію щодо розвитку конструкцій котлів для індивідуального та централізованого опалення соломою. Не менш цікавими були обговорення проєкту котлозаводу для енергетичного використання лушпиння соняшнику та інших видів агробіомаси, конструкцій котлів вітчизняного виробництва для спалювання агробіомаси.

   Дякуємо організаторам та доповідачам за запрошення та інформативний проведений захід і отриманий досвід. Декарбонізація енергетики і скорочення викидів парникових газів – це глобальна проблема, яка потребує вирішення на світовому рівні. Подає надію те, що Україна не знаходиться осторонь вирішення даної проблеми, а наявність значного біоенергетичного потенціалу дасть змогу не тільки зберегти екологію, а й суттєво укріпити економіку нашої держави.

Данило Бондар, староста групи АІ 1801
Володимир Скібчик, старший викладач кафедри
охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві,
наставник групи АІ 1801

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook