Засідання серпневої вченої ради університету традиційно присвячено початку нового навчального року

30 серпня 2014 року
Логічним продовженням  конференції трудового колективу стало засідання вченої ради університету.  Її члени привітали новообраного ректора. А він відразу взявся до розгляду порядку денного. 
 
Центральним питанням була готовність вишу до нового навчального року. З інформацією  з цього приводу виступив проректор з науково-педагогічної роботи та  розвитку університету Сергій Кваша. Сергій Миколайович зазначив, що здійснено підготовчі заходи по навчально-методичній, культурно-виховній та науково-дослідній роботі. Так, підготовка магістрів здійснюється за 48-ма спеціальностями, чотири з яких проліцензовано вперше. Це «Ветеринарно-санітарна експертиза, якість та безпека продукції тваринництва», «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг», «Управління інноваційною діяльністю», «Біржова діяльність». А бакалаврів готують за 29 напрямами. Також розроблено і затверджено робочі навчальні плани, графіки навчального процесу, тощо. Створено Відокремлені підрозділи університету «Ніжинський агротехнічний коледж» та «Бережанський агротехнічний коледж». Мова йшла і про результати перевірки навчально-методичного забезпечення деканатів і кафедр. Відкрито чотири наукові спеціальності, за якими здійснюється підготовка докторів філософії та докторів наук. Процедуру перереєстрації проходять 7 спеціалізованих вчених рад, з  них вже затверджено 3 та  4 ради з минулого року. Заплановано проведення 232 науково-дослідні роботи. До них залучаємо і студентів. 
 
 
Станом на 29.08.2014 р. наукові видання НУБіП України введено до міжнародної науково-метричної бази РІНЦ. А журнали «Біоресурси і природокористування» та «Продовольча індустрія АПК» включено в Агріс та Ультрих-Веб. Продовжується робота з їх подальшої популяризації.
 
 
Одним із важливих напрямів є поліпшення матеріально-технічної бази університету. Відзвітувалися про проведення ремонтних робіт у третьому навчальному корпусі. Силами адміністрацій гуртожитків та активу студентських рад проведена трудомістка та масштабна робота по підготовці гуртожитків до нового навчального року. Значні обсяги ремонтно-господарських робіт проведено в у відокремлених підрозділах. Розглянуто також стан виробничо-господарської діяльності в НДГ.
 
 
Наступне питання – присвоєння почесних звань НУБіП України іноземним гостям, які були номіновані на них раніше і приїхали на День знань, працівникам університету та нашим спонсорам. Ректор Станіслав Ніколаєнко  озвучив інформацію про цих осіб. Представлення було підтримане членами ради. 
 
 
Який перебіг носитиме дійство, членів вченої ради проінформував директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Дмитро Черкашин. Програма святкування Дня знань опублікована на нашому сайті.
 
 
Також було розглянуто пропозиції щодо формування проектів фундаментальних і прикладних науково-дослідних робіт у 2015 році. Про це доповів  начальник науково-дослідної частини Андрій Білоус
 
 
Йшлося і про план роботи вченої ради НУБіП України на 2014-2015 навчальний рік. Його затвердження передбачено на наступному засіданні.
 
 Потому розглянули рішення науково-методичної ради університету. Членів вченої ради з цього питання ознайомила  в.о. проректора з навчальної і культурно-виховної роботи  Оксана Зазимко. Відбулося затвердження ліцензійних та акредитаційних справ.
 
 
Окрім того, вчена рада підтримала клопотання природничо-гуманітарного ННІ про присвоєння народному ансамблю пісні і танцю «Колос» ім’я Станіслава Семеновського.
 
Ще однією приємністю стало урочисте вручення диплому доктора наук доценту кафедри філософії Сторожук Світлані Володимирівні. А диплом члена-кореспондента Лісівничої академії наук України отримав начальник науково-дослідної частини університету Андрій Білоус.
 
 
За багаторічну сумлінну працю, плідну науково-педагогічну діяльність, підготовку висококваліфікованих фахівців для АПК, вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки відзнаками Міністерства освіти і науки України нагороджено працівників університету. Почесну грамоту отримав доцент Олексій Котречко. Нагрудними знаком «Відмінник освіти» відзначено викладача ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» Віру Гойман, завідувача кафедри технологій та організації будівництва Олександра Давиденка, викладача фізики ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» Світлану Руснак. «За освітні та наукові досягнення» - доцента Василя Гонтара, директора ВП НУБіП України «Ірпінський економічний  коледж» Сергія Михайлова. А  знак «Василь Сухомлинський» вручено доценту Михайлу Дмитришаку
 
 
І на завершення керівництво звернулося до присутніх надати пропозиції щодо визначення дати проведення нового для нашого вишу свята – Дня університету.  
 
Прес-служба НУБіП України
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook