Оперативний штаб про протидії пандемії Covid 19 підбив підсумки роботи за 2021 рік

10 січня 2022, 0:10
м. Київ

     05 лютого 2020 в НУБіП України за ініціативою і за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, було створено перший в Україні Оперативний штаб з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження.

     Оперативний штаб протидії Covid-19 на чолі з проректором з науково-пеадгогічної роботи та розвитку академіком Національної академії аграрних наук Квашою Сергієм Миколайовичем та Навчально Науковий Центр Виховної роботи та соціального розвитку на протязі всього часу епідемії проводили бесіди щодо забезпечення профілактики захворюваності на Covid-19 серед студентів усіх спеціальностей.

    Відтоді відбулося 22 засідання оперативного штабу з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження.

    Штаб безпосередньо залучений до аналітичної роботи, щоденний аналіз стану захворюваності учасників освітнього процесу та організації вакцинації викладачів, студентів, співробітників та членів родин.

     За погодженням з адміністрацією КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського р-ну м. Києва, розроблено і затверджено дорожню карту вакцинування науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів університету, яка успішно реалізована.


    Оперативним штабом було сформовано коло відповідальних осіб за організацію і проведення вакцинування. Списки бажаючих пройти вакцинацію НПП, співробітників та студентів формувались керівниками структурних підрозділів університету. Подавалися списки в оперативний штаб для узагальнення і розподілу згідно визначених пріоритетів. Узагальнені і сформовані списки бажаючих пройти щеплення завчасно надсилалися не пізніше, як за дві доби до дати вакцинації. Погодження списків співробітників здійснювалося Головою оперативного штабу, проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашою, проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком, Головою профспілкової організації співробітників університету Ростиславом Тарасенко, Головою первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Олексієм Мельником.
      Оперативним штабом здійснено розподіл обов`язків між членами оперативного штабу: за організацію доставки лікарів з поліклініки, організація реєстрації та прийому співробітників на вакцинацію, аналіз списків осіб, які пройшли щеплення, які з певних причин не пройшли, але, бажають в подальшому його пройти, чітко і без помилок відповідав член оперативного штабу Геннадій Ржевський; за обладнання і забезпечення необхідним інвентарем та меблями приміщення, антисептичними засобами, питною водою для проведення щеплення , відповідав член оперативного штабу Сергій Стецюк; за реєстрація на вакцинування співробітників та студентів згідно визначених списків, надання психологічної допомоги і консультування співробітників під час вакцинації - провідний фахівець відділу виховної роботи і студентських справ Ірина Курінна та Карина Арзуманян, начальник відділу виховної роботи і студентських справ Сергій Михнюк, заступник Голови первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Микола Булачок; супроводом пільгових категорій співробітників, розглядом скарг і побажань співробітників під час вакцинування займався начальник відділу соціальної роботи Віктор Потебня.

      Станом на 31 грудня 2021 року організовано 33 заходи з вакцинації

викладачів, працівників і студентів.

      02 листопада встановлено всеукраїнський рекорд з вакцинації науково-педагогічних працівників, співробітників, студентів та аспірантів в кількості 305 осіб.

     В університеті, починаючи з 03 червня 2021 року по 24 грудня 2021 року оперативним штабом у співпраці з адміністрацією КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського р-ну м. Києва під координацією Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку вакциновано 11015 осіб двічі, з яких:

           

      Всі науково-педагогічні працівники і студенти безмежно вдячні лікарям за їх цілодобову уклінну працю заради рятування наших життів і створення колективного імунітету. Від імені ректорату і колективу університету лікарям було вручено продовольчі набори власного виробництва та сувенірна продукція.

 

     

     Але......! Нажаль не всіх колег ми змогли зберігти, від нас пішла талановита, високо професійна людина, Лікар від бога В`ячеслав Крупка,  ціною власного життя він до останнього подиху надавав допомогу кожному хто ії потребував і в день, і в ночі. Схиляємо голови перед пам`яттю та жертовністю нашого Друга.

       

      Але його добрі справи продовжуються, царство небесне і хай земля буде пухом шановний В`ячеславе Андрійовичу, ми завжди будемо пам`ятати Вас і ваші добрі справи на славу нашого університету.

 

      За результатами такої ефективної і командної роботи ректорату і оперативного штабу було успішно пройдено перевірку Держпродспоживслужби (Державної службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів) і університет отримав право проводити навчання в очному форматі. 

     Але, нас очікує ще багато роботи, з 7 січня 2022 року прийнято рішення про проведення третьої хвилі вакцинації (введення бустерної дози вакцини). Оперативний штаб вже узгодив всі дії з адміністрацією КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського р-ну м. Києва і замовив необхідну кількість вакцини для проведення третього етапу ревакцинації.

      Шановні викладачі, працівники і студенти, чекайте оголошення оперативного штабу про графіки проведення ревакцинації третьою дозою на нашому сайті університету.

 


 Без здоров’я і мудрість незавидна, і мистецтво бліде,

і сила в’яне, і багатство без користі, і слово без сили. (Герофіл)

«Найвище благо досягається на основі повного фізичного і розумового здоров’я». (Цицерон)

 

Геннадій Ржевський,
член оперативного штабу,
директор ННЦ ВР іСР

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook