Уперше проведено в університеті онлайн-турнір з шахів

29 грудня 2021 року
м. Київ, НУБіП України
     За ініціативою почесного президента спортивного клубу «Шаховий Король НУБіП України» Кваші С. М. 25 грудня 2021 року серед студентів нашого університету проведено турнір з шахів в онлайн-режимі – НОВОРІЧНИЙ КУБОК РЕКТОРА НУБІП УКРАЇНИ З ШАХІВ.

     Для цього було використано платформу lichess.org, яка останнім часом набула певної популярності у світі молоді. Варто зауважити, що в цей час у Варшаві стартував чемпіонат світу із швидких шахів і ми також зробили крок для розвитку шахової справи в університеті – вперше в університеті провели онлайн-турнір з бліц шахів використавши вищезгадану платформу lichess.org.

     Враховуючи реальний стан епідеміологічної ситуації в Україні, організатори турніру прийшли до нових методів проведення змагання: новинкою організації турніру стало використання комплексу платформ для автоматизації загального процесу в дистанційному форматі; створено форми опитування, анкетування учасників для максимальної оперативності при реєстрації кожного студента. Також новинкою було й те, що за результатами реєстрації кожен студент міг визначитися з часом старту турніру, де методом голосування визначено зручний час для більшості.
   Перед початком турніру президентом cпортивного клубу «Шаховий Король НУБіП України» Тарасом Лендєлом було проведено відеоконсультацію щодо заходу.
     У змаганні взяли участь 20 студентів усіх факультетів/ННІ нашого університету. Партії відбулися у форматі бліц (5+0). Переможець визначався за швейцарською системою. Шахові партії вийшли цікавими і дуже напруженими, в декількох випадках навіть долі секунд визначали переможця.



Підведення підсумків

Таблиця лідерів турніру

     Бронзу здобув студент факультету конструювання та дизайну спеціальності "Галузеве машинобудування" – Назаров Максим Вікторович.
    Хороший рівень гри показав срібний призер змагань – Лупина Михайло Іванович, студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціальності "Харчові технології".

     Переможцем турніру став студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження спеціальності "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" – Галіченко Михайло Віталійович.

     Вітаємо призерів та учасників турніру і бажаємо подальшого розвитку в шаховій справі! Вітаємо всіх з Новим 2022 роком та бажаємо досягнення нових вершин у всьому запланованому! Грайте в шахи!

Лендєл Т.І.,
президент Спортивного клубу «Шаховий Король НУБіП України»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook