Завершення семестрового контролю знань студентів механіко-технологічного факультету

28 грудня 2021 року
   На механіко-технологічному факультеті завершився період семестрового контролю знань – період гармонійного поєднання хвилювань студентської спільноти, стосовно наповнення екзаменаційної книжки, та рефлексії результатів діяльності кожного здобувача вищої освіти, на протязі семестру.

   Виклики карантинних обмежень, вдало знівельовані змішаним форматом протікання навчального семестру. Студенти відпрацювали всі заплановані лабораторні і практичні роботи в лабораторіях факультету, засвоїли лекційний матеріал, провели активну діяльність на електронній навчальній платформі університету. Виконання студентством семестрового навчального плану, яскраво демонструють показники зимової сесії.  Заліки і екзамени складали 574 здобувача вищої освіти факультету. Студенти 1 і 2 курсів, у кількості 284 осіб, складали сесійний контроль в очному форматі, студенти 3, 4 курсів і магістратури, у кількості 290 осіб – у дистанційному. За результатами сесії, факультет має 72 відмінники, знання 365 студентів оцінені на рівень «добре», задовільні оцінки мають 105 студентів та 32 здобувачі вищої освіти, доопрацьовують навчальний матеріал і будуть складати сесійний контроль у додаткову відомість.
   Варто зауважити, що студенти-першокурсники, ретельно підготувалися до своєї першої університетської сесії і мають високі показники своїх здобутків. В арсеналі молодих здобувачів вищої освіти – 23 відмінники. За словами самих першокурсників, сесія – це не вирок, а оцінювання потенційних можливостей студента. Перед початком першої сесії, головним налаштуванням було – подолати страх та не піддатися паніці, щоб не загубилася концентрація і не підвела пам’ять. Студенти свідомо зорієнтовані на те, що у них ще все попереду, і навіть якщо не всі дисципліни оцінені «на відмінно», не варто засмучуватися та ставити «хрест» на успішному майбутньому. Варто проаналізувати помилки, зробити висновки, і вже в кінці наступного семестру, можна досягти блискучих результатів.
   В зв’язку з карантинними обмеженнями минулого року, студенти другого курсу, також, вперше пройшли сесійний контроль в очному форматі. Загальні враження про фізичну присутність в аудиторіях, під час екзаменів та заліків – носять лише позитивний характер. Студенти не клали під подушку підручники та конспекти, не кричали опівночі в розчинене вікно «халяво, прийди», натомість, наполегливо готували засвоєний матеріал для вдалого відображення у відповідях на питання екзаменаційних білетів. У результаті – майже всі другокурсники скали семестровий контроль з першої спроби, лише 3 студенти курсу, будуть здавати екзамени у додаткову відомість.
   Дякуючи організованості викладацького колективу та студентської спільноти факультету, вдало проведено сесію і в дистанційному форматі, для старших курсів. Дистанційно відбулися 93 екзамени та 19 заліків. Для проведення контролю знань використовувалися електронна навчальна платформа університету та електронні комунікатори. Після кожного заходу, в обов’язковому режимі, проводилася відеоспівбесіда. На співбесідах, шляхом запитань, відповідей, роз’яснень, визначалася остаточна оцінка знань здобувача вищої освіти. Потрібно підкреслити, що співбесіда викладача і студента відбувалася у присутності всієї академічної групи, що засвідчувало справедливість виставленої оцінки.

   Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність викладачам університету, задіяним в освітній діяльності майбутніх інженерів, за професіоналізм та майстерність. Наш колектив, ще раз довів свою потужну дієздатність за будь-яких стресових обставин.

 

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної та виховної роботи механіко-технологічного факультету
 
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook