Парад новорічних пародій від народного театру «Березіль»

28 грудня 2021 року

Коли в Україну приходила зима, випадав сніг і вкривалися кригою ріки, приходив і час традиційних зимових свят, молодіжних розваг, що сповнені чаром первісної поезії нашого народу.

Цикл новорічних свят розпочинався 4 грудня зі свята Введення в храм Пресвятої Богородиці, «коли вводиться літо у зиму». Цей день віщує, яким буде наступний рік: урожайним чи ні, посушливим чи дощовим. З цього дня у хліборобському розумінні починає спочивати земля, яку не можна копати лопатою аж до Благовіщення (7 квітня). Обряди зимового циклу пов'язані не тільки з періодом очікування весни як часу сівби, а й з давніми міфами про народження Всесвіту. Потім було 7 грудня - Свято Катерини , 13 грудня - День Андрія Первозваного, 14 грудня – Наума, 17 грудня – Варвари, 18 грудня – Сави, 19 грудня - День Святого Миколая
У кожній оселі панував святковий дух відродження нового сонця, яке починало щораз вище підноситися і тепліше пригрівати.

Святковий дух продовжує дарувати усім кафедра культурології. Цього разу, у Різдвяні свята за григоріанським календарем, народний театр «Березіль» представляє усім парад новорічних пародій. Насолоджуйтесь!

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook