У ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» відродили обжинки

16 серпня 2014 року

 14 серпня в ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» відсвяткували обжинки - закінчення збирання ранніх зернових.

У великому цьогорічному короваї Київщини є і частка хліборобів навчально-дослідних господарств університету. Вони зібрали 4351,1 тонн зернових, зокрема 1453,6 - озимої пшениці.

Найкраще попрацювали у НДГ «Великоснітинське». Тут урожайність пшениці склала 46 ц/га – на 11 ц/га більше, порівняно з минулим роком. Також, відразу по збиранню врожаю, на полях підбиралася солома ярих та озимих культур - на корм і підстилку худобі. Сьогодні на складах – в рулонах і тюках уже зберігаються 500 тонн. Планується ж 1000 тонн.

Тож невипадково саме у цьому господарстві вирішили відновити призабуте за останній час свято обжинків, на якому традиційно вшановували кращих працівників ланів.

За швидке та якісне проведення жнив і високі трудові досягнення Почесними грамотами «За заслуги перед НУБіП України» нагородили комбайнерів Анатолія Діхтяря, Леоніда Сідька, водіїв Павла Стецького, Анатолія Масика, Юрія Діхтяря, Вадима Ланового, Ігоря Кошара, головного агронома Володимира Салієнка, агронома-навставника Івана Пипка, завідуючу зернотоком Варвару Відьмук, оператора зернових машин Петра Лобаса, головного інженера Олега Марчука, агронома 2-ї категорії Валентина Завадського. А ще передовикам вручили грошові премії.

Хліборобів, які зібралися на свято, від імені керівництва університету вітав в.о. першого проректора Ігор Ібатуллін. Він побажав їм майбутніх високих врожаїв, відповідних зарплат і, головне, стабільності. До його слів приєднався начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський.

Директор НДГ «Великоснітинське» Микола Журавель та голова сільської ради Наталя Пипко від колективу господарства та громади села запевнили: вони та їх колеги по хліборобській ниві зроблять усе, аби поліпшувати результати праці, а село розвивалося.

16 серпня у ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» приступають до збирання кукурудзи на силос.

Прес-служба НУБіП України

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook