На зборах трудового колективу Ірпінського фахового коледжу підведено підсумки роботи у 2021 році

17 грудня 2021 року

17 грудня у Відокремленому структурному підрозділі «Ірпінський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» на загальних зборах трудового колективу заслухано звіт директорки Наталії Ільченко про результати роботи колективу за 2021 рік.

У роботі зборів взяли участь: начальник відділу кадрів НУБіП України, кандидат педагогічних наук, професор Микола Михайліченко, заступник декана економічного факультету НУБіП України, доктор економічних наук Юлія Негода, директор Ірпінського академічного ліцею НУБіП України Світлана Березинець. У режимі он-лайн на зборах були присутні члени наглядової ради коледжу: заступник начальника управління економічного розвитку, начальник відділу розвитку підприємництва та інвестицій Київської обласної державної адміністрації Петро Левчук, керуюча відділенням Приватбанку у м. Ірпінь Олена Лисенко та голова Ради роботодавців коледжу, директор ТОВ «TV-NET» Микола Баран,

У звітній доповіді Наталія Ільченко узагальнила роботу колективу протягом року, назвала основні досягнення та проаналізувала причини і шляхи вирішення проблем, які постали перед колективом у 2021 році, визначила плани на майбутнє.

Серед основних питань доповідачка зупинилася на організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій в умовах карантину, аналізі профорієнтаційної роботи, результатах вступної кампанії, виконанні обсягів державного замовлення, збільшенні континенту студентів, а також частки студентів, які навчаються за умов договору, функціонуванні міжкафедральної навчальної лабораторії на базі коледжу та реалізації ступеневої освіти в рамках «коледж-університет». 72 випускників коледжу продовжили навчання за освітніми програмами підготовки бакалаврів у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, у т.ч. 60 – на базі міжкафедральної навчальної лабораторії університету. 2021 рік відзначився відчутною співпрацею циклових комісій коледжу з відповідними кафедрами університету, у т.ч. завдяки проведенню у онлайн-форматі лекцій науково-педагогічними працівниками університету для студентів коледжу, профорієнтаційних заходів, зустрічей з деканами факультетів та завідувачами кафедр.

Значна увага приділялася практичній підготовці студентів. До освітнього процесу, у т.ч. в режимі онлайн, долучалися провідні фахівці фінансової сфери, торгівлі, ІТ-сфери, продовжено співпрацю з радою роботодавців, до карантину проводилися виїзні практичні заняття на базі виробничих підприємств Приірпіння та Київської області, налагоджено проходження навчальних та виробничих практик у онлайн-форматі в умовах карантину.

Директорка коледжу відзначила і суттєві зрушення в міжнародній діяльності, плідною є співпраця з Університетом Економіки (WyższaSzkołaGospodarki) в м. Бидгощ Республіки Польща. Організовано співпрацю з Мережевою академією Cisco. Тісною є співпраця коледжу з Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України.

Наталія Ільченко звернула увагу на те, що адміністрація та колектив коледжу постійно працюють над зміцненням та оновленням матеріально-технічної бази. Придбано 15 комп’ютерів та інша оргтехніка, виконувалися заходи з пожежної безпеки, здійснювалися заходи з покращення умов проживання в гуртожитку.

Ільченко Н.В. у своїй доповіді звернула увагу на дотримання протиепідемічних заходів у зв’язку з пандемією. Дано детальний аналіз надходжень коштів до спеціального фонду та резерви щодо його збільшення, оплати комунальних послуг та витрачання енергоносіїв.

Серед основних завдань на 2022 рік відповідно до Програми розвитку коледжу «Голосіївська ініціатива – 2025» Наталія Ільченко визначила такі: подальша реалізація взаємозв’язків НУБіП України й коледжу, розвиток ступеневої освіти, підвищення якості освітнього процесу, дотримання положень і вимог Закону України «Про фахову передвищу освіту», урізноманітнення форм і методів профорієнтаційної роботи, міжнародних зв’язків, активізація співпраці з роботодавцями, органами місцевого самоврядування, збільшення надходжень до спеціального фонду та інше.

Від імені колективу директорка Наталія Ільченко висловила подяку за постійну підтримку ректору університету Станіславу Ніколаєнку, членам ректорату, декану економічного факультету, голові наглядової ради коледжу Анатолію Діброві.

В обговоренні звіту директорки взяли участь працівники коледжу: завідувачка міжкафедральної лабораторії НУБіП України, викладач Валентина Вдович, заступниця директора з навчальної роботи Вікторія Сова, член студентської ради коледжу, студент 4 курсу Богдан Кічак, голова циклової комісії маркетингу та торгівлі Ірина Вінник, вихователь гуртожитку Тетяна Кириленко, голова профкому Лілія Чайка.

Директорка Ірпінського академічного ліцею НУБіП України Світлана Березинець подякувала за співпрацю, особливо залучення ліцеїстів до проведення профорієнтаційних проєктів, культурно-масових, спортивно-масових заходів.
Заступник начальника управління економічного розвитку, начальник відділу розвитку підприємництва та інвестицій Київської обласної державної адміністрації, член наглядової ради коледжу Петро Левчук відзначив високий рівень підготовки студентів, наголосив, що випускники нашого коледжу є конкурентоздатними на ринку праці, подякував колективу за проведену роботу, яка вчасно висвітлюється на сайті коледжу та в соціальних мережах.

Керуюча відділенням Приватбанку у м. Ірпінь, член наглядової ради коледжу Олена Лисенко зазначила, що під час проходження виробничої практики у банку студенти проявляють себе тільки з позитивного боку, демонструючи свою відповідальність та фахову підготовку. Засвідчила підтримку з боку роботодавців.

Начальник відділу кадрів НУБіП України, кандидат педагогічних наук, професор Микола Михайліченко відмітив ґрунтовний аналіз роботи колективу коледжу у звіті директорки. Звернув увагу на необхідність посилення кадрового забезпечення, збільшення кількості викладачів з науковими ступенями, підготовки посібників, статтей у співавторстві з науково-педагогічними працівниками університету. Микола Васильович відзначив, що коледж як структурний підрозділ має працювати в напрямку реалізації тих завдань, які ставить університет, наголосив на необхідності постійної професійної орієнтації студентів випускних курсів, збільшення кількості вступників до університету.

Заступник декана економічного факультету, доктор економічних наук Юлія Негода відмітила позитивні зміни в роботі трудового колективу, збільшено контингент студентів, приділяється увага науковій роботі, активізувалася робота з кафедрами НУБіП України. Разом з тим наголосила на необхідності посилення якості викладання предметів, які необхідні для складання ЗНО, впровадження програмного забезпечення у викладанні фахових дисциплін, налагодження зв’язків з провідними роботодавцями, розширення співпраці з кафедрами НУБіП України. Запросила педагогів на навчання до аспірантури.

Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директорки Наталії Ільченко про роботу колективу та підтримали окреслені завдання на 2022 рік.

Оксана Погоріла,

методист відділення


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook