Протипожежне тренування

10 грудня 2021 року

З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, 7 грудня у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» відбулася навчальна евакуація працівників та здобувачів освіти на випадок пожежі.

Головне завдання керівників підрозділів закладу освіти в разі виникнення пожежі або аварійної ситуації – якомога швидше вивести людей з небезпечного приміщення чи будівлі. Почувши сповіщення про пожежу – три довгих дзвінки, викладачі, студенти і співробітники коледжу організовано залишили робочі місця та швидко перемістилися до найближчих виходів евакуації, які своєчасно відчинив черговий вахтер корпусу. Тренувальна евакуація відбулася організовано, впродовж 4 хвилин. Усі здобувачі освіти мали можливість перевірити свої знання та вміння з пожежної безпеки, усвідомити, що головне в таких ситуаціях – не панікувати.

9 грудня о 21.00 було проведено протипожежне тренування на випадок виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації в гуртожитку коледжу. Після повідомлення про навчальну тривогу відбулася евакуація студентів через головний та запасні виходи гуртожитку у безпечне місце та перевірка там присутніх за списками мешканців гуртожитку.

Хотілося б, щоб навчальна евакуація, метою якої було практичне відпрацювання умінь працівників коледжу та здобувачів освіти діяти при пожежі й удосконалення теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, залишилася тільки навчальною, а здобутий досвід ніколи не знадобився нам у житті.

Аліна ЩЕРБАКОВА, інженер з охорони праці

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook