Зустріч студентства з адвокатом

3 грудня 2021 року

У рамках проведення декади циклової комісії гуманітарних дисциплін 03 грудня 2021 року, з метою поглиблення та систематизації юридичних знань, підвищення правової свідомості та правової культури, відбулася зустріч студентів групи 105-М ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» з адвокатом Олександром Дяковським.

Тематика бесіди була досить широкою та актуальною, але перш за все – це попередження вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень неповнолітніми, захист прав і свобод людини від протиправних посягань.

Не оминули увагою й питання адміністративних покарань за перебування без маски у визначених для цього місцях. Також студенти мали змогу ознайомитися з копіями юридичних процесуальних документів, отримати юридичну консультацію. Особливу увагу Олександр Дяковський та викладачки правознавства к.ю.н. Ірина Берегеля, Наталія Шмарко приділили попередженню таких правопорушень, як дрібне хуліганство (нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії), розпивання алкогольних напоїв, тютюнопаління в громадських місцях, крадіжки в супермаркетах, перетин кордону неповнолітніми, збут та вживання наркотичних засобів.

Адвокат закцентував увагу й на тому, що при розгляді справ у судах необхідно звертатися з клопотанням про фіксацію судового процесу, що є важливою формою захисту особи.

Першокурсники активно долучилися до комунікації, їх цікавили різноманітні питання: чи є самокат транспортним засобом; що робити, коли загубили документ, що посвідчує особу; які покарання застосовуються у разі нанесення чи отримання тілесних ушкоджень тощо.

Проведення цієї зустрічі позитивно вплинуло на правову інформованість студентства, дозволило консолідувати зусилля викладачок правознавства та практикуючого адвоката у забезпеченні реалізації конституційних прав молодих людей та провести закріплення знань про їхні права та обов’язки.

По завершенню зустрічі студенти подякували за змістовну й цікаву бесіду і висловили побажання щодо організації наступних пізнавальних заходів.

Ірина Берегеля, викладачка правознавства

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook