Магістранти механіко-технологічного факультету – впевнено захистили кваліфікаційні магістерські роботи

12 грудня 2021 року
    Після доповідей на поcтерній конференції, попереднього заслуховування змісту розробок, на засіданнях випускових кафедр, перевірки на достовірність, новизну і унікальність опису та ретельної підготовки доповідей – магістранти механіко-технологічного факультету представили результати своїх досліджень перед екзаменаційними комісіями.
     Згідно наказів ректора, від 25.10.21 р. № 1142, № 1143 та від 23.10.21 р. №1118, з 2 по 10 грудня, три екзаменаційні комісії механіко-технологічного факультету, розглянули розробки 237 студентів магістратури денної та заочної форм навчання, зокрема 208 студентів спеціальності «Агроінженерія», 19 студентів спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та 10 студентів спеціальності «Автомобільний транспорт», у рамках захистів кваліфікаційних магістерських робіт. Враховуючи переведення до НУБіП України 67 магістрантів Бережанського агротехнічного інституту, спеціальності «Агроінженерія», та виклики сьогодення, захисти проводилися у змішаному форматі – дистанційно, з використанням електронної платформи Cisco Webex Meetings, де для роботи кожної комісії було організовано окрему зустріч, та очно.
     Переведені здобувачі другого рівня вищої освіти та викладацький склад агроінженерного факультету Бережанського агротехнічного інституту, ретельно підготувалися до представлення своїх розробок і результатів досліджень, адже вперше проходили фінальну атестацію, перед екзаменаційними комісіями НУБіП України. Варто відмітити, що студенти вільно володіли матеріалом та використовували потужні презентації для доповідей. Керівники магістерських робіт та адміністрація БАТІ, вчасно надіслали всі супутні документи для захисту до екзаменаційних комісій, також були присутніми на заході та вболівали за своїх випускників.

    Студенти базового закладу проходили атестацію в очному форматі, з дотриманням протиепідемічних правил та з використанням засобів індивідуального захисту. Лаконічні доповіді студентів продовжувалися рядом запитань від членів екзаменаційних комісій, на які здобувачі вищої освіти надали чіткі інженерні відповіді, чим підтвердили готовність до присвоєння набутого фаху.
    Цьогорічні наукові здобутки, обґрунтовані у кваліфікаційних магістерських роботах, спрямовані на застосування новітніх технологій та автоматизованих систем управління в агропромисловому комплексі України, вдосконалення сучасних технологій збирання та вирощування сільськогосподарських культур, розробку сучасних технічних засобів для виробництва біопалива, проектування новітніх технологічних ліній виробництва продукції рослинництва, логістичне забезпечення та оптимізацію транспортних мереж України і Європи, розробку програм для керування механізованими процесами на тваринницьких і ремонтних підприємствах.

    Високий рівень проведених досліджень продемонстрували: Владислав Петенко у обґрунтуванні використання альтернативних моторних палив, Дмитро Бобровський в дослідженні процесів конверсії біомаси, Дмитро Мосорук в дослідженні технології вертикального обробітку грунту, Володимир Радь в удосконаленні параметрів протруювача насіння, Микола Кидай в дослідженні удосконаленої системи очистки комбайна, Михайло Оленич в дослідженні робочих органів кормоприготувальних машин.

   Механіко-технологічний факультет висловлює подяку головам екзаменаційних комісій, професорам: Сергію Пилипаці, Костянтину Лопатьку і Руслану Буряку та членам екзаменаційних комісій, професорам: Олегу Загурському, Івану Роговському і Віктору Теслюку, доцентам: Віктору Ребенку, Олександру Надточію, Михайлу Мотричу, Віталію Курці, Олегу Заболотьку, Руслану Шатрову, Володимиру Скібчику, Тамарі Білько, Вікторії Опалко, та Лілії Савченко, також секретарям комісій: Наталії Воронцовій, Тетяні Нечупій і Наталії Кулібабі.
    Вітаємо випускників з вдалим проходженням фінішного контролю і бажаємо успіхів в реалізації задуманих планів.

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного
факультету з навчальної та виховної роботи
 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook