Відкриті лекції на гуманітарно-педагогічному факультеті проведено на високому професійному рівні

12 грудня 2021 року

   Ось і підійшов до завершення осінній семестр 2021-2022 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Маючи минулорічний досвід, викладачі і студенти ефективно поєднували онлайн та офлайн заняття.
   Сучасний динамічний світ стимулює привнесення у практику навчання студентів нових форм і методів, які спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності та підвищення інтересу до предмета. Саме лекція є важливою ланкою, доцільною формою організації навчання у вищому навчальному закладі в Україні. Її загальне призначення – формування у студентів орієнтовної основи для оволодіння знаннями, уміннями, навичками, їх позитивного ставлення до життєвих реалій, що вивчаються, смаку до науки і дослідницької діяльності. А відкриті лекції активізують творчу та професійну діяльність викладача, стимулюють безперервну фахову та загальну освіту, підвищують відповідальність за результати навчання і виховання студентів.
   Протягом І семестру на гуманітарно-педагогічному факультеті у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП кафедр міжнародних відносин і суспільних наук, філософії та міжнародної комунікації, психології, журналістики та мовної комунікації, фізичного виховання провели 33 відкриті лекції та відкриті заняття для студентів різних спеціальностей.
   Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук. Було проведено шість відкритих лекцій: проф. Стрілець В.В. з дисципліни «Міжнародні організації» для студентів 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, проф. Білан С.О. з дисципліни «Історія української державності» для студентів, доц. Варгатюк С.В. з дисципліни «Зовнішня політика і дипломатія України» для студентів 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Оснач О.М. з дисципліни «Історія міжнародних відносин» для студентів 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Хвіст В.О. дисципліни «Історія української державності» для студентів 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доц. Харченко Л.В. дисципліни «Соціологія» для студентів 2 курсу механіко-технологічного факультету.

 

   Кафедра психології. Була проведена 1 відкрита лекція доц. Зелінською Я.Ц. з дисципліни «клінічна психологія» для студентів 3 курсу спеціальності «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

   Кафедра філософії та міжнародної комунікації. Було проведено три відкриті лекцій: доц. Гейко С.М. з дисципліни «Логіка» для студентів 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Кравченко А.Г. з дисципліни «Філософія» для студентів факультету інформаційних технологій та доц. Харчук О.О. з дисципліни «Основи приватних відносин» для студентів 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету.

 

   Кафедра журналістики та мовної комунікації. Було проведено три відкриті лекцій: проф. Семашко Т.Ф. з дисципліни «Сучасна українська мова» для студентів 1 курсу спеціальності «Філологія», проф. Навальна М.І. з дисципліни «Медіактитика» для студентів 4 курсу спеціальності «Журналістика» та доц. Адамчук Н.В. з дисципліни «Кросмедійна журналістика» для студентів гуманітарно-педагогічного факультету.

 

   Кафедра фізичного виховання. Було проведено шість відкритих занять: проф. Путров С.Ю. з дисципліни «Вступ до спеціальності» для студентів спеціальності «Фізична культура і спорт», ст.викладачі Хижняк А.А., Крупко Н.В. та Дубовік Р.Г. відкриті заняття з «Фізичного виховання» для студентів 1-2 курсів гуманітарно-педагогічного факультету, викладачі Отрошко О.В. та Андріяш В.В. рухливі ігри та забави з методикою викладання.

 

   Всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож, НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, з використанням новітніх технологій, методів та прийомів унаочнення матеріалу, згідно останніх тенденцій.

Гейко С.М.,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
відповідальна за здійснення контролю за якістю прочитаних лекцій
від гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook