Менеджери з управління інноваційною діяльністю та дорадництва успішно захистили кваліфікаційні магістерські роботи

10 грудня 2021 року

 

 

     7 грудня 2021 року в ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України проходили захисти магістерських робіт студентів зі спеціальності 073 «Менеджмент» денної і заочної форми навчання за двома освітньо-професійними програмами «Управління інноваційною діяльністю» та «Дорадництво».

     Із вступним словом до слухачів та членів екзаменаційної комісії звернулася директор ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова, яка побажала усім продуктивної роботи та успішних представлень результатів досліджень.

    Першими почали захист магістри денної і заочної форми навчання освітньо-професійної програми «Управління інноваційною діяльністю».

     Екзаменаційна комісія у складі: професора, завідувача кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського факультету аграрного менеджменту Тетяни Балановської – голова; д.е.н., професора кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Ольги Витвицької; д.н. з публ.упр., в.о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Сергія Приліпка; к.е.н, доцента, заступника директора ННІ неперервної освіти і туризму Терези Микицей – члени комісії та доцента Наталії Кузик – секретаря комісії, відмітила високий рівень представлених магістерських кваліфікаційних робіт, їх науково-практичне значення, відповідність поставленим вимогам.

     Гарант освітньої програми «Управління інноваційною діяльністю» д.е.н., професор кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Ольга Витвицька відмітила, що магістерська освітньо-професійна програма «Управління інноваційною діяльністю» спеціальності «Менеджмент» забезпечує підготовку фахівців, які можуть займати посади керівників інноваційних структурних підрозділів, заступників директора з розвитку. В цьому році ми здійснюємо сьомий випуск слухачів, який найбільше характеризується різноплановістю досліджень і побажала магістрам втілення цікавих інноваційних рішень. 

     90 % магістрів здійснювали захист своїх досліджень в аудиторії, 10 % онлайн. Слід відзначити, що магістри у своїх роботах продемонстрували вміння не тільки використовувати, але і обґрунтовувати нові підходи до управління комерціалізацією інноваційної продукції, комерційну пропозицію виробництва і реалізації певної продукції, виявляти перспективні наукові розробки та впроваджувати у виробництво нові види продукції (послуг), вдосконалювати механізми просування продукції на ринок, оптимізувати бізнес аналітику на підприємствах, обґрунтовувати соціально-економічні показники та оцінки результативності інновацій.

 

     Теми магістерських кваліфікаційних робіт стосувалися формування інноваційних механізмів та надання управлінських інновацій у різних площинах: в державній службі; сферах ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів; в івент агентствах; розвитку Паблік Рілейшинз; у сфері виробництва будівельних матеріалів; у виробництві кукурудзяних круп; в маркетингу продукції малих виробників; розвитку та мотивації персоналу; в бізнес-аналітиці; діяльності венчурних структур; міжнародної інноваційної діяльності; рибного господарства; земельними ресурсами; е-нотаріату.

   

   

     Слід відзначити, що магістри у своїх роботах продемонстрували вміння не тільки використовувати, але і обґрунтовувати нові підходи до управління інноваційною діяльністю, виявляти перспективні наукові розробки та впроваджувати у виробництво нові види продукції (послуг), вдосконалювати механізми просування продукції на ринок, оптимізувати бізнес аналітику на підприємствах, обґрунтовувати соціально-економічні показники та оцінки результативності інновацій.
     Захистили свої робити майбутні магістри за освітньою програмою «Дорадництво».

     Дорадництво набуває в Україні, як і у всьому світі, великого значення. Ринкова економіка потребує конкурентоспроможного виробництва. А воно, в свою чергу, передбачає впровадження здобутків сучасної науки та новітніх технологій. Укладаючи Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, високі Сторони взяли на себе зобов’язання щодо просування системи дорадництва до сільськогосподарських виробників в Україні. У Державному бюджеті України передбачаються видатки на надання дорадчих послуг, місцеві органи влади теж долучаються до підтримки дорадництва. Отже, зростає потреба у освідчених дорадниках. Саме тому магістерська освітня програма «Дорадництво», що діє на кафедрі публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Національного університету біоресурсів і природокористування України є актуальною.

     Нова плеяда дорадників вступає у Велике життя. Це Гуменюк Галина, Іваненко Юлія, Луценко Олена, Попович Оксана, Смирнова Ніна та Тетерук Микола. Вони захистили оригінальні магістерські кваліфікаційні роботи, що безпосередньо пов’язані з напрямком їх діяльності. Роботи стосуються різних галузях сільськогосподарського виробництва: організації консультування з правового регулювання ринку сільськогосподарських земель в Україні, з вирощування фундука, організації органічного виробництва, PR- консалтингу в туристичній діяльності, тренінгових програм. Роботи отримали високі оцінки і будуть з успіхом впроваджені у їх виробництва.

  
 

     Неперервне навчання - це вимога сьогодення. Магістерські програми «Управління інноваційною діяльністю» та Дорадництво" є актуальними продовженнями і адаптацією до цих викликів в будь-якій сфері діяльності.

Вітаємо магістрів з успішним захистом і бажаємо їм вдалої реалізації усіх задумів, невичерпної енергії та життєвої мудрості!

 
 
Катерина Обиход,
ст. викладач кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook