Механіко-технологічний факультет продовжує співпрацю з організацією імені Фулбрайта в Україні

9 грудня 2021 року
Завдячуючи тісній співпраці деканату механіко-технологічного факультету та організації імені Фулбрайта в Україні, викладачі та студенти беруть активну участь у проведенні щорічних конференцій, тематичних семінарів, круглих столів, інформаційних зустрічей, які організовує фонд.

     До настання пандемії Covid-19 американські волонтери, стипендіати-фулбрайтівці Гейб Пімслер, Зак Дмитерко, Декстер Блеквел, як носії англійської мови проводили заняття для студентів та викладачів факультету. Нажаль, пандемія Covid-19 внесла певні обмеження в академічну мобільність. І ось, нарешті студенти першого та другого курсів приступили до очного навчання.
     Після великої перерви на механіко-технологічний факультет завітав дослідник, доктор філософії, співробітник кафедри історії Мічиганського державного університету (США) Джон Всетецька. Для студентів першого курсу факультету він провів відкриту лекцію на тему «Крізь об’єктив Миколи Бокана: історія досвіду однієї родини під час та після Голодомору».

 

     Тема Голодомору завжди залишається надзвичайно важливою для кожного українця. Адже, на жаль, не існує родини в Україні, якої б не торкнулася ця трагедія та яка б не відчула біль втрати рідних.

     Щороку в листопаді механіко-технологічний факультет, як і вся університетська родина, долучається до заходів зі вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. А завдяки кропітким дослідженням українських та закордонних вчених, зокрема і Джона Всетецька, світ дізнається і усвідомлює, що ці події були не просто трагедією, а актом геноциду українського народу.
     Лекція доктора Джона Всетецька, прочитана англійською мовою, викликала живий інтерес у студентів факультету та, судячи з результатів спілкування, сприяла прагненню змінювати наш світ на краще.

     Механіко-технологічний факультет щиро дякує організації імені Фулбрайта в Україні за допомогу та співпрацю.

Офіційна відеолекція за посиланням   

 https://www.youtube.com/watch?v=DQJ1TDvJpuc 


Любов Шимко,
заступник декана з міжнародної роботи

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook