7 ГРУДНЯ - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

7 грудня 2021 року

 

1День української хустки  — неофіційне свято, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об'єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. В рамках відзначення проводяться флешмоби «Зроби фото/відео з хусткою», для дівчат та жінок влаштуються майстер-класи та навчання, як правильно в'язати хустку.

34526

Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування цього свята сприятиме збереженню та відродженню українських традицій.

Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні. Вона також свідчила і про рівень достатку родини, адже заможні жінки покривали голову хустками із дорогих тканин, бідні – із дешевших.

Хустка об’єднує дівчину і жінку, минуле та сьогодення, дарує віру в щасливе майбуття. Тож милуймося, шануймо, відроджуємо рідні українські традиції, щедро несімо це нашим дітям!

Ірина СОКОЛОВСЬКА

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook