УКРАЇНСЬКО-ЛИТОВСЬКА ДІЛОВА РАДА

7 грудня 2021 року

 

17 грудня 2021р. завідувачка відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки Маріанна МИХАЙЛИШИН та голова циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін Надія ОБЕРСЬКА взяли участь у онлайн-засіданні українсько-литовської ділової ради «Діяльність енергосервісних компаній (ЕСКО) як метод підвищення енергоефективності». Рада відбувалася за ініціативи всеукраїнської громадської неприбуткової організація УСПП (Український союз промисловців і підприємців).

4

Mindaugas Stonkus, керівник групи політики енергоефективності виступив з доповіддю «Застосування моделі ЕСКО при модернізації громадських будівель», в якій акцентував увагу впровадження моделі ЕСКО в Литві.

7

Віталій Конопленко, керівник департаменту з комерційної діяльності ТОВ «ЯСНО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ» в своїй доповіді «Інвестиції в енергоефективність підприємств України» наголосив, що енергоефективний бізнес – стійкий розвиток України.

3

Алексей Корчмит, голова управління ОО «Асоціація енергосервісних компаній України» в своїй доповіді «Досвід енергосервісних компаній (ЕСКО) в Україні: переваги і причини недоліків» окреслив перспективи та гарантії компанії ЕСКО.

2896

Метою українсько-литовської ділової ради було показати, що суть енергосервісу полягає в тому, що потенційний інвестор (енергосервісна компанія) заходить на об’єкт енергосервісу (це може бути житловий будинок, бюджетна установа чи комунальне підприємство) і за власний рахунок впроваджує енергоефективні заходи.

5

Під час заходу були розглянуті законодавчо-правові умови роботи ЕСКО в Україні та Литві, досвід і приклади застосування практики ЕСКО в житлово-комунальній та промисловій галузях, бар’єри, що заважають належному розвитку ЕСКО в Україні та Литві.

Надія ОБЕРСЬКА,
голова циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook