Кафедра фізичного виховання НУБіП України долучилася до проекту: «Здорові діти – здорова нація. Інновації в фізичній культурі»

6 грудня 2021 року
4-5 грудня під патронатом Міністерства освіти і науки України, Комітету фізичного виховання та спорту МОН України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» у партнерстві з Рухом О. Педана «JuniorZ» та спортивними федераціями було проведено форум-виставку «Здорові діти – здорова нація. Інновації в фізичній культурі».
 
     8 НПП кафедри фізичного виховання19 студентів спеціальності «Фізична культура і спорт», збірна команда НУБіП України з чирлідингу і 43 студенти-волонтери з різних факультетів НУБіП України також долучилися до цього проекту.
     Метою заходу було:
  • поєднання наукового, практичного та інноваційного потенціалу вчителів з фізичної культури закладів загальної середньої освіти, тренерів, керівників ЗЗСО, працівників департаментів, науковців, експертів, компаній, медіа для пошуку інноваційних рішень, підвищення обізнаності з питань реформи «Нової української школи» в галузі фізичної культури, реалізації програми Президента України «Здорова Україна»;
  • запровадження інноваційних методик в практику діяльності ЗЗСО, співпраця з активними парками, громадами;
  • знайомство з методами відбору якісного спортивного інвентарю, обладнання.

     В межах форуму-виставки викладачі кафедри фізичного виховання і студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» прослухали лекції провідних експертів, науковців, практиків, що охоплюють ключові сфери діяльності ЗЗСО у справі збереження здоров’я дітей і отримали сертифікати підвищення кваліфікації за програмою «Здорові діти – здорова нація. Інновації в фізичній культурі». В результаті навчання було набуто теоретико-практичні знання та практичні навички з нових варіативних модулів програми з фізичної культури.

 

 
 
 
 
 
 
 

     Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» ознайомилися з новітніми методиками розвитку спортивної активності серед підлітків, популяризації здорового способу життя серед молоді та школярів, а також взяли участь у спортивному фестивалі з нових більш сучасних видів спорту.

     Одним із наймолодших видів спорту в нашій країні, що активно розвивається серед учнівської молоді є чирлідинг. У рамках фестивалю студентських груп підтримки BeActive з JuniorZ було запрошено групи підтримки з провідних ЗВО України, де наші дівчати зі збірної університету з чирлідингу виступили у номінації Cheer Dance Show і продемонстрували свою майстерність.
 
     Всі учасники були нагороджені пам`ятними призами, футболками і кубками за участь.
 
Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook