СИЛА НЕБАЙДУЖИХ

6 грудня 2021 року

 

1У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера – International Volunteer Day.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й. Саме Революція Гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке переросло у потужний громадянський рух.

2

Волонтерський рух, який утворився за час Майдану та війни, об’єднав велику кількість патріотів-ентузіастів, які щодня роблять безліч важливих і потрібних справ на допомогу фронту, серед них бережанка Галина ПРОЦІВ, зустріч з якою відбулася в нашому коледжі.

Пані Галина за свою почесну місію волонтерства, що з перших днів цієї гібридної війни допомагає нашим славним воїнам, за поданням 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, нагороджена медаллю «Сильні духом».

3

Галина Петрівна розповіла студентам особливості здійснення волонтерської діяльності у сучасних умовах, наголосила, що саме волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все необхідне, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори. Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність.

45

Молодь довідалася, в яких умовах працюють волонтери, у які «гарячі точки» найчастіше возять допомогу і що потрібно нашим воїнам не тільки на передовій, а і у лікарнях та в реабілітаційних центрах.

Волонтерство починається з простих матеріальних речей, таких як забезпечення бійців засобами гігієни, харчами, та перетікає в більш духовну площину моральної підтримки – відмітила гостя і закликала студентів не бути байдужими та приймати активну участь у різноманітних заходах, що проводить команда волонтерів.

6

Зустріч проходила у зворушливій, довірливій  атмосфері. Від імені усіх присутніх заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО подякував пані Галині, а в її особі, і усім волонтерам за активну доброчинну роботу та передав для потреб волонтерського центру матеріальну допомогу.

89107

Цей захід став гарним продовженням циклу запланованих благодійних акцій, що проводяться у коледжі задля підтримки українських захисників на сході України і спільної перемоги нашого народу над ворогом.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча бібліотекою.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook