Виховний захід «Популярні наркотики, які вживає молодь» для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

3 грудня 2021 року

     3 грудня 2021 року в рамках акції «16 днів проти насильства» з ініціативи відділу виховної роботи та студентських справ та підтримки факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, серед молоді відбувся тренінг на тему: «Популярні наркотики, які вживає молодь».

     Спікером тренінгу є фахівець із соціальної роботи Голосіївського районного в місті Києва центру соціальних служб Астрід Кондратенко.

      Метою тренінгу є підвищення обізнаності молоді щодо шкідливих наслідків вживання наркотичних засобів та пропаганда здорового способу життя серед студентів. Фахівчиня наголосила, що деякі молоді люди вважають наркоманію розвагою, але вони навіть не підозрюють, яку небезпеку приховує у собі таке дозвілля, які наслідки спричиняє та до яких життєвих трагедій призводить. Складається думка, що любої миті можна покинути вживати наркотики, проте це - залежність, яку майже неможливо побороти. Під час обговорення  проблеми, піднялося питання про не менш згубну звичку − паління цигарок, адже вона може потягнути за собою паління курильних сумішей, а згодом і наркотичних засобів.

     Завершила фахівчиня тим, що  молодь повинна вчитися на помилках інших людей та розуміти, що наркоманія – це вічне падіння у безодню, в якій немає дна.

      Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем пов’язаних із насильством в сім’ях, жорстоким поводження з дітьми, протидії розповсюдженню наркотиків. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію “16 днів проти насилля”.

      З давніх давен люди проявляють одне до одного насильство та жорстокість. Багато тисячоліть це допомагало виживати в суровому світі, домінуючи над іншими індивідами. Але час змінюється, як змінюється наша поведінка, думки та спосіб життя. Війна, дискримінація, приниження, напади на людей, все це поступово зменшує напруження подій, але вони не зникли повністю. Тому ми маємо прикладати максимум зусиль для запобігання таким конфліктам. Завдяки проведенню тренінгів, масовим акціям, челенджам в підтримку і гуманітарним місіям у країни третього світу, кількість подібних ситуацій набагато зменшилось. Але не потрібно сприймати насилля, як щось далеке і нас не хвилююче. Воно може відбуватися прямо зараз у наших домівках, у наших школах, на наших вулицях та в наших дворах, ми можемо і повинні протидіяти.

      Всім небайдужим до цієї проблеми, рекомендуємо  до перегляду новий відеоролик «Розірви коло» в якому демонструється, як із покоління в покоління герої передають один  одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює вкоріненість проблеми у нашому світі.

     Особливу увагу потрібно приділяти проблемі легкого доступу до наркотиків у молоді. Ні для кого не секрет, що сучасному громадянину не зіставить зусиль дістати декілька грамів психоактивних речовин. Саме завдяки цьому, на думку багатьох експертів, наркотики продовжують бути популярним способом відпочити та розслабитися.

     Також потрібно розвінчати популярний міф, що наркотики вживає лише маргінальний прошарок населення. Вживають психоактивні речовини люди будь якого віку і будь якого достатку, що негативно впливає на їх соціальне та фізичне життя. Відбувається майже повне руйнування нейронних зв’язків людини, через які вона втрачає змогу контролювати себе та стає більш агресивною. Також агресію викликає довга відсутність потрібного наркотика і людина входить у фазу повного забуття.  

     В дні проведення кампанії ООН пропонує надіти одяг або аксесуари помаранчевого кольору аби висловити свою солідарність із рухом в ім’я майбутнього, що вільне від насильства, наркотиків та війн. Разом із тим, у багатьох містах світу пройдуть відповідні заходи, а знамениті будівлі будуть підсвічені помаранчевим кольором. 

 Юнаки і дівчата, подумайте над тим, що вас чекає попереду, якщо ви будете вживати наркотики.

Підступність їх у тому, що розплата неминуча.

Зробіть одне-єдине зусилля…

Не піддайтеся спокусі легковажного «знайомства» з наркотичною речовиною! Пам’ятайте, це отрута і неминуча смерть! Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству.

 

Виховуйте в собі моральну чистоту.

Здоров’я, радість життя і щастя у ваших руках!

 

Тетяна Розбицька,
вихователь гуртожитку

Cергій Михнюк, 

начальник відділу виховної роботи

та студентських справ

Павло Паламарчук,
студент 2 курсу 1 групи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook