Офіцери запасу зростають на полігонах

24 липня 2014 року

Більш ніж 450 курсантів, майбутніх офіцерів запасу з числа студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України та його Ніжинського агротехнічного інституту, а також Білоцерківського національного аграрного університету та Уманського національного університету садівництва проходять офіцерський вишкіл на військових полігонах навчального центру «Десна».

 
- Під керівництвом науково-педагогічних співробітників нашої кафедри та досвідчених інструкторів навчального центру вони набувають військових спеціальностей командирів механізованого, танкового, автомобільного взводів, заступника командира з озброєння, інженера з електроспецобладнання, офіцерів ветеринарної служби, - коментує перебіг подій завідувач військової кафедри НУБіП України полковник Анатолій Есаулов.
 
 
За планом проведення польових зборів на полігонах зараз тривають заняття з вогневої підготовки, основ водіння відповідної військової техніки тощо. 23 липня за діями курсантів - студентів спостерігав очільник університету Станіслав Ніколаєнко. Та він не залишився статичним спостерігачем. Випускник технічного факультету університету і майор запасу, він сам, як механік-водій, керував бойовою машиною піхоти та танком Т-64Б. Саме на цій техніці опановують практичні навички наші курсанти. До речі, серед офіцерів і інструкторів «Десни», які їх готують в польових умовах, чимало випускників військової кафедри університету.
 
 
Не обійшлося на цьогорічних зборах і без змін у навчальному плані. Так, курсантів навчають майстерності ведення бойових дій в умовах антитерористичної операції. Зокрема, це стосується організації блокпостів і порядку дій на них.
 
 
З 24 липня розпочинаються ротно-тактичні навчання. Крім занять, про які вже йшлося, на цьому етапі кожен курсант має пройти обкатку танками. При цьому важливий не тільки психологічний аспект, а й те, що кожен з майбутніх офіцерів має вразити бойову машину гранатою.
 
 
А «зенітом» зборів стануть державні іспити (за їх результатами курсантам буде присвоюватися військове звання молодшого лейтенанта запасу) та прийняття присяги на вірність народу України.
 
 
- Зараз ваші курсанти опановують ази військової професії. Якщо їх періодично "шліфувати", то з цих хлопців зрештою вийдуть дуже непогані офіцери запасу, - говорить начальник навчального центру «Десна» генерал-майор Ігор Танцюра. - Адже два роки теоретичних навчань на кафедрі, підкріплених нинішнім польовими зборами, то непогана школа. І саме вона, не дай Бог що, допоможе вижити самим і врятувати підлеглих…
 
Прес-служба НУБіП України
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook