З грудня - День боротьби з пестицидами

3 грудня 2021 року

 

4Тому, саме в цей день викладачками циклової комісії природничих дисциплін Марією СНОВИДОЮ та Наталією ЧОРНОЮ було проведено виховний захід на тему: «Вплив пестицидів на живі організми» в групах ЕкЕо-11М, Сп-11М.

32

День боротьби з пестицидами відзначається у день, коли в 1984р. на пестицидному заводі в Бхопалі (Індія) сталася екологічна катастрофа. Щоб привернути увагу до вирішення проблем, які виникають внаслідок виробництва та застосування небезпечних хімічних речовин, Латиноамериканська мережа активістів проти пестицидів оголосила 3 грудня Днем боротьби з пестицидами, який незабаром став міжнародним. В цей день екологи усього світу проводять акції та протести, нагадуючи про накопичення у довкіллі значної кількості шкідливих хімічних речовин, зокрема пестицидів, які акумулюються в довкіллі і накопичуються в організмах людей і тварин, спричиняючи важкі наслідки для їх здоров'я.

6

Девіз Міжнародного дня боротьби з пестицидами - «Пестициди - безвихідь цивілізації». За даними ВООЗ, щорічно в світі реєструється близько 2 млн. отруєнь пестицидами. Деякі хімікати вважаються гормонально активними з'єднаннями і викликають розлади ендокринної і імунної систем. Дію інших пов'язують із затримкою розумового розвитку, репродуктивними проблемами і раком. Саме пестициди вважаються головною причиною «тихої катастрофи» - так експерти ООН охарактеризували деградацію ґрунтів в Європі.

571

Марія СНОВИДА, Наталія ЧОРНА
викладачі циклової комісії природничих дисциплін   
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook