Відкрита лекція з навчальної дисципліни «Випробування автомобілів і двигунів» Івана Роговського в режимі Online Meetings - Webex

1 грудня 2021 року
   25 листопада 2021 року згідно затвердженого графіку проведення в НУБіП України відкритих занять в першому семестрі 2021/2022 навчального року відбулася відкрита лекція професора кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка Івана Роговського з навчальної дисципліни “Випробування автомобілів і двигунів” на тему «Особливості випробувань скла автомобілів на світлопроникність, двигунів на токсичність і гальмівний шлях авто». В межах тематики відкритої лекції лектором було розкрито поняття та критерії світлопропускання автомобільного скла, особливості випробуванння на світлопропускання автомобільного скла та основні характеристики тауметрів (представлено відео застосування тауметра), а також напрямки випробуванння на токсичність відпрацьованих газів двигуна. Лектор зупинився на протокольних елементах випробування транспортного засобу з визначенням вмісту NOx у відпрацьованих газах. Найбільший акцент було зроблено на встановлення під час випробування автомобіля гальмівного шляху, його норми і нормативи.
   Лекцію інспектували декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, заступники декана механіко-технологічного факультету Ігор Сівак та Микола Березовий, представник навчального відділу НУБіП України, завідувач кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Василь Хмельовський, професор кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктор Поліщук.
   Лектором було представлено відео натурних випробувань на Україні в зимовий період січня 2021 року експлуатації автомобіля Fiat Doblo. Науковий матеріал, що дозволив за допомогою матеріалу презентацій, прийомів розповіді, пояснення та коментування зберегти стійку увагу студентів академічної групи АТ-2104м механіко-технологічного факультету протягом всього заняття. Окрім цього лектор постійно залучав студентів до активної участі у занятті, використовуючи сучасні методичні прийоми та заохочувальні стимули. На завершення була проведена перевірка рівня засвоєння лекційного матеріалу за допомогою технології-відеогри Kahoot. Переможницею з результатом 17 вірних відповідей із 18 тестових запитань стала учасниця з ніком «Знаю Все», за яким виявилась студентка Наталія Місюк.


   На лекційному занятті були присутні представники професорсько-викладацького складу кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка: професор Валерій Войтюк, доцент Людмила Тітова, доцент Олександр Надточій, доцент Руслан Шатров, доцент Олена Дев’ятко, доцент Любов Шимко, доцент Валерій Іщенко, асистент Ігор Ничай та інші науково-педагогічні працівники кафедр механіко-технологічного факультету.

   Лекційне заняття було проведено у відповідності до програми навчальної дисципліни «Випробування автомобілів і двигунів» і спрямовано на набуття загальних і спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам до організації навчального процесу. Варто відмітити стовідсоткову присутність на лекції студентів освітньо-професійної програми «Автомобільний транспорт» підготовки фахівців другого магістерського рівня вищої освіти з спеціальності 274 «Автомобільний транспорт».
 
Іван Роговський
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook