Очне навчання відновлено: увага – практичним і лабораторним заняттям

30 листопада 2021, 15:37
   Природа, як відомо, оживає навесні. А університет – в передостанній день осені. Принаймні, такий висновок можна зробити, побачивши його сьогодні: потічки студентів, які переміщаються між навчальними корпусами, попри сіру погоду, приємно радували душу: відсьогодні 1-ші – 2-гі курси бакалаврату (а їх таки багатенько – близько 6 тисяч) знову приступили до очного навчання. І переважна більшість з них цим задоволена. Принаймні, у тих, з ким творча група пресслужби університету поспілкувалася, – настрій прекрасний, адже скучили і за університетом, і за своїми друзями.
   Навчальний план – насичений, та й сесія – за якихось два тижні. Переважна більшість занять – практичні. І це правильно, говорить другокурсниця механіко-технологічного факультету Даша Сеген: краще один раз відчути пальцями метал деталі, аніж 15 хвилин слухати викладача, сидячи перед монітором. 6-ту групу спеціальності «Транспортні технології», у якій навчається дівчина, ми застали в лабораторії вантажопідйомності машин. На зразках техніки, якими вона оснащена, захищено чимало дисертацій – і кандидатських, і докторських. Чому б цим хлопцям і дівчатам не повторити цього, чи то жартує, чи цілком серйозно говорить доцент Микола Коробко, який вів лабораторну з дисципліни «Підйомно-транспортні машини».

 

   Думку своїх колег поділяють і їх ровесники – першокурсники 4-ї групи спеціальності «Агроінженерія», з якими ми поспілкувалися у ході виконання лабораторної з комп’ютерних технологій: все таки в аудиторіях воно і цікавіше, і ефективніше.

Валентин Обрамбальський

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook