Студентка факультету ветеринарної медицини Юлія Седельнікова завоювала бронзову медаль на Чемпіонаті світу з кіокушинкайкан карате у розділі "куміте"

24 листопада 2021, 20:56
м. Краків Республіка Польща

Куміте — поняття японських бойових мистецтв, що включає в себе всі різновиди бою на татамі, є одним з основних розділів сучасного карате, поряд з ката і кихон. Буквально, «куміте» означає «зустріч рук» або «сплетені руки» та має багато проявів. Часто йог називають спарингом. Спаринг може бути довільним або структурованим. В різних стилях сучасного Карате куміте відбувається за різними правилами, які на загал подібні.
Куміте по праву називають вищою формою реалізації спортивної майстерності в карате-до, перевіркою засвоєних в тренувальному процесі вмінь та навичок у взаємодії з суперником, який володіє тими ж технічними прийомами.
Сьогодні куміте практикують як у спортивних змаганнях, так і при тренуваннях самозахисту. Спортивні спаринги мають тенденцію бути поєдинками, у яких очки нараховуються після кожного успішного удару з короткою зупинкою зустрічі. Спаринги із застосуванням ударів руками та ногами можуть включати також і кидки та захоплення/зчеплення, що залежить від конкретного стилю або вчителя. Рівень фізичного дотику (контакту) у спарингах значно різниться від жорсткого правила відсутності будь-якого дотику до справжнього дотику (повного контакту).
12 вересня 2021 року студентка 3 курсу 2 групи факультету ветеринарної медицини Юлія Седельнікова взяла участь у Чемпіонаті України з кіокушинкайкан карате, який проходив у місті Дніпро. Наша студентка виступала у категорії +55 кг у розділі куміте і тільки поступилася Анастасії Хрустальовій з Дніпропетровська обл. та зайняла 2 місце, завоювавши срібло.


Наступні змагання з кіокушинкайкан карате для нашої студентки відбулися 19-20 листопада 2021 року в місті Кракові (Польща), де відбувся Чемпіонат світу з даного виду спорту. Української команда, у складі якої була Юлія Седельнікова, стала кращою серед усіх країн учасників:
- 1 місце — Україна: 10 золотих медалей, 10 срібних, 17 бронзових.
- 2 місце — Польща: 3 золотих, 5 срібних, 16 бронзових.
- 3 місце — Іспанія: 5 золотих, 3 срібних, 6 бронзових.
Юлія Седельнікова виступила у розділі куміте і в особистому заліку посіла 3 місце, завоювавши бронзу.


Вітаємо Юлю з перемогою і бажаємо не зупинятися на досягнутому, здоров’я і подальших спортивних перемог!

Заступник декана
ФВМ Тарас Савчук
Куратор 3 курсу 2 групи
ФВМ Юлія Палиця

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook