Вступна кампанія 2014 року (за підсумками засідання приймальної комісії)

3 липня 2014 року

 

2 липня 2014 року під головуванням в.о. ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання приймальної комісії за результатами прийому заяв на програму підготовки фахівців ОКР «Магістр» («Спеціаліст»).

Відповідальний секретар приймальної комісії Семен Волошин проінформував, що конкурс на місця державного замовлення на програму підготовки фахівців ОКР «Магістр» («Спеціаліст») забезпечено за всіма спеціальностями. Обсяг державного замовлення на підготовку магістрів складає 1165 місць (денна форма навчання), а заяв подано 1933. За конктрактною формою бажають навчатися 92 студенти. 356 бакалаврів подали заяви на навчання на заочну форму за рахунок державного бюджету та 148 - за контрактом. З детальною інформацією щодо кількості поданих заяв можна ознайомитися за посиланням «Хід надходження заяв».

Усі вступники, що подали заяви допущені до складання вступних випробувань. Результати конкурсного відбору для вступників на програми підготовки фахівців ОКР «Магістр» («Спеціаліст») будуть оприлюднені 14 липня 2014 року о 12 годині на стендах приймальної комісії (навчальний корпус №1) та на сайті університету в розділі «Рейтингові списки ОКР «МАГІСТР».

Також на засіданні обговорювався стан підготовки приймальної комісії до прийому вступників на програму підготовки фахівців ОКР «Бакалавр». Так, станом на 2 липня проведено підготовку приміщень приймальної комісії, технічного забезпечення та навчання членів вибіркових комісій. Приймальна комісія готова до роботи та чекає на молодих людей, які мають бажання навчатися в НУБіП України – одному з найкрупніших університетів на теренах Східної Європи.

В.о. ректора Станіслав Ніколаєнко зосередив увагу членів приймальної комісії на ретельній підготовці та проведенні на високому рівні вступної кампанії 2014 року, яка стартує 11 липня 2014 року. Детальна інформація для вступників наведена в розділі «Абітурієнту».

Ніколаєнко висунув вимоги щодо прозорого і чесного проведення вступних випробувань, недопущення кумівства і корупції при вступі до НУБіП України. Також очільник університету поставив завдання мати на кожній спеціальності не менше 20% студентів, які навчатимуться на контрактній основі, з метою подолання фінансових проблем у навчальному закладі. Станіслав Миколайович звернув увагу на те, що на навчання в магістратурі подали заяви незначна кількість бакалаврів з інших університетів. Це свідчить про низьку ефективність роботи приймальної комісії, директорів інститутів.

Після засідання приймальної комісії відбулась нарада з директорами навчально-наукових інститутів, на якій обговорено питання діяльності фонду "Перспектива НУБіП України". Поставлено завдання: встановити зв'язки, зустрітись із випускниками, які мають певне становище у суспільстві, з метою надання фінансової підтримки для відновлення третього корпусу університету.

Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.


Прес-служба НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook