Участь кафедри фінансів у міжнародній конференції

14 листопада 2021 року

 

      11 листопада 2021 року викладачі кафедри фінансів Надія Давиденко, Аліна Буряк та Зоя Тітенко долучилися до щорічної конференції, що відбувається у Університеті ім. Олександра Дубчека, м. Тренчин, Словаччина International Scientific Conference «Challenges, Trends and Inspirations within the Labor Market», яка зібрала науковців, практиків та представників бізнесу для обговорення актуальних питань підвищення занятості населення в світі.
    Відкрила конференцію Адріана Гренчикова Голова Наукового комітету конференції, яка зазначила, що проведення конференції є вже традицією для університету. Проте ситуація, що склалася в світі, а саме пандемія COVID-19, змусила проводити цьогорічну конференцію в онлайн режимі. Пані Адріана відмітила, що значна кількість доповідей присвячена тематиці впливу пандемії на економічну ситуацію в світі та окремих країнах.

    З вітальним словом до учасників конференції звернулася Єва Іванова декан факультету соціально-економічних відносин яка привітала учасників заходу та побажала цікавої дискусії. Вона також зазначила, що за результатами конференції представлені статті будуть опубліковані у наукових журналах, що індексуються в базі даних Web of Science.

    На пленарному засіданні також виступив Марсель Кордош, який розповів про грантові проекти «Оцінка змін у межах якісної Структура міжнародних економічних відносин під впливом Індустрії 4.0 наслідки для економічної політики ЄС та Словацької Республіки»«Цифрова економіка та зміни в системі освіти для відображення вимоги ринку праці»; «Мультиплікаційний вплив якості людського капіталу на економічні результати та конкурентоспроможність словацької економіки» в межах виконання яких проводиться дана конференція.
      Подальша робота конференції відбувалася в 6 секціях, де науковці з різних країн змогли презентувати результати своїх досліджень, в межах 6 секції викладачі кафедри фінансів презентували результати своїх досліджень
     Надія Давиденко, завідувач кафедри фінансів, представила результати наукового дослідження проведеного разом з Аліною Буряк на тему «Fiscal policy and labor market in the Сovid-19 pandemi». Пані Надія відмітила, що пандемії Covid-19 негативно впливає на ВВП, ринок праці, зокрема зменшилася чисельність зайнятих, збільшився обсяг безробіття та підвищивчя рівень бідності. Це пов’язано з тимчасовим закриттям на карантин підприємств, призупиненням діяльності суб’єктів малого і середнього підприємництва, що змушувало їх відправляти частину найнятих працівників у відпустки, зокрема і за власний рахунок. Як наслідок, в Україні стрімко знижується життєвий рівень, наростають негативні соціальноекономічні і політичні явища.

    Зоя Тітенко, доцент кафедри фінансів виступила із доповіддю на тему «Modeling the level of financial security of enterprises in the agricultural sector of the economy as a condition for increasing the level of employment of the rural population», в якій відмітила , що в сучасних економічних умовах забезпечення належного рівня фінансової безпеки сільськогосподарських підприємств є передумовою сталого розвитку сільських територій, підвищення рівня зайнятості та основою забезпечення фінансової безпеки держави. Тому забезпечення необхідних передумов для підвищення фінансової безпеки аграрних підприємств потребує вирішення питань продовольчої, національної та екологічної безпеки, а тому повинна бути стратегічним напрямком політики країн.
    Дуже цікавими та актуальними були виступи інших спікерів. На завершення відбулося підбиттям підсумків конференції, всі присутні змогли поспілкуватися з міжнародними експертами та отримати відповіді на питання, що виникли в ході дискусії.
 
 
Скрипник Галина,
доцент кафедри фінансів

 
 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook