15 листопада - Всесвітній день вторинної переробки

12 листопада 2021 року

 

01Щороку 15 листопада у світі відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки.

3

Вперше цей захід провели жителі США  у 1997 році. Метою було заохотити  населення здавати відходи у вторинну переробку і купувати продукцію, зроблену з вторинної сировини. Поступово святкування Дня вторинної переробки поширилося і на інші небайдужі до цієї проблеми країни.

Вторинною переробкою називають повторне використання або повернення в оборот сміття чи відходів виробництва. Зазвичай вторинній обробці піддають такі матеріали, як папір, скло, залізо, алюміній, тканини, пластик та інше, а органічні відходи широко використовують у  сільському господарстві.

10

За останні 30 років людство витратило третину наявних на Землі ресурсів. З кожним роком споживання ресурсів збільшується на півтора відсотка. Тому такого важливого значення набуває економія природних ресурсів, пошуки альтернативних ресурсів, вторинна переробка сировини. 

Для залучення уваги громадськості, промислових структур до проблеми вторинної переробки відходів, проводиться День вторинної переробки. У цей день доречне проведення акцій, що стосуються вторинної переробки чорних і кольорових металів, зношених автомобільних шин, пластикових пляшок, паперу.

11

 

Існує багато способів, як можна використати ті чи інші відходи на благо нашого суспільства. Наприклад: із різнокольорових пластикових пляшок роблять вази, квіти, фігурки казкових персонажів, із битого скла –  вітражі, із автомобільних шин – клумби і різноманітні тварини, із алюмінієвих баночок – підставки для мобільних телефонів або олівців і ручок, із тканин – намисто і ляльок, тощо. Цей список може бути дуже довгий. Головне, це розуміння того, що такий вид використання відходів допоможе нам зробити життя краще та безпечніше.

9

З цїєї нагоди, викладачами циклової комісії природничих дисциплін в групах К-11М, М-11М та Сп-11М було проведено виховна година на тему «Всесвітній день вторинної переробки».

14

Основна мета заходу була спрямована на спонукання студентів більше дізнаватися про здійснення будь-яких технологічних операцій, пов'язаних зі зміною фізичних, хімічних або біологічних властивостей відходів, підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення, утилізації чи видалення, про повторне використання або повернення в обіг відходів виробництва чи сміття.

Наталія Чорна , Марія Сновида
викладачі циклової комісії природничих дисциплін   
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook