ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС «САКРАЛЬНІ БЕРЕЖАНИ: ІСТОРІЯ, ХРАМИ, НАДБАННЯ»

12 листопада 2021 року

211 листопада викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін Віталій СКАСКІВ та Василь ЛЕЩУК провели під час тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін історичний екскурс на тему «Сакральні Бережани: історія, храми, надбання» зі студентами груп СП-11М та ОФП-11М ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБІП України».

Метою цього заняття було вивчення історії становлення релігії у рідному місті, дослідження архітектури місцевих старовинних храмів та знайомство з життям церкви в період радянських репресій післявоєнного часу.

11846

На початку заняття свої доповіді студентам представили викладачі-організатори, а саме: Віталій СКАСКІВ ознайомив з історією становлення християнської релігії на теренах Бережанщини; Василь ЛЕЩУК виступив з доповіддю «Релігія – творець історії». Далі студенти та викладачі переглянули фільм «Храми Бережан», в якому представлено архітектурні релігійні пам`ятки міста на їх історії.

1210139

А наступним етапом заходу стало дослідження історії церков у Бережанах в часи радянських репресій другої половини ХХ століття. Наступною локацією став Бережанський музей церкви, де тематичну екскурсію провели Ігор МЕЛЬНИК та Олена ЛУГОВА  працівники Бережанського ДІАЗу. Студенти дізнались про життя церкви в підпіллі, життєвий шлях Патріарха Йосипа Сліпого та багато іншого.

Під час даного заходу студенти не тільки збагатились новою цікавою інформацією про релігію та храми у своєму місті, але й отримали багато хороших вражень. І це не дивно, адже історія релігії, обрядів, храмів рідної Бережанщини не може не вражати, а  є доволі цікавою та актуальною в контексті виховної та навчальної роботи зі студентами коледжу.

Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook